Teknoloji

Microsoft Windows 10’da arama özelliğini ve Cortana’yı ayırıyor

microsoft windows 10 cortana

Microsoft Windows 10 üzerinde sunduğu Cortana deneyiminde hatırı sayılır değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Yazılım devi, Windows 10’un arama çubuğunda arama özelliğini ve Cortana’yı ayırmayı planlıyor. Böylelikle sesle yapılan aramalar ve dosya bulmak için yazılı olarak yapılan aramalar birbirinden farklı olarak işlenebilecek.

Söz konusu değişikliğin nisan ayında yayınlanması beklenen sıradaki büyük Windows 10 güncellemesiyle kullanıcılara sunulması öngörülüyor. Yazılı aramalar için yerleşik bir arama deneyimi sunacak olan yeni Windows 10, sesli aramaları ise daha önce olduğu gibi Cortana üzerinden yürütecek.

Microsoft’un Windows Insider programının başında olan Dona Sarkar, yapılacak değişikliği şu sözlerle açıkladı: “Artık her iki arama deneyimi bağımsız olarak gelişebilecek ve böylelikle kullanıcılara ve kullanım senaryolarına daha uygun biçimde hizmet edebilecek. Bu alanda kullanıcı deneyimini geliştirmek adına çok sayıda değişiklik gerçekleştirdik. Arama sonuçlarının gösterildiği sayfayı yeniden tasarlamak, arama sonuçlarını geliştirmek ve Microsoft To-Do’yu Cortana’ya entegre etmek bu yönde yaptığımız diğer hamleler olmuştu.”

Bu değişiklik Cortana’nın gözden çıkarıldığı anlamına gelmiyor. Ancak dijital asistanın Windows 10’daki kullanımının hatırı sayılır ölçüde azalacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Windows üzerindeki arama deneyimi Cortana’dan bağımsız olarak geliştirilse de, arama kutusunda yazılı arama ve Cortana’nın birbirlerinden ayrılmasının bir miktar kafa karışıklığına yol açacağı söylenebilir.

Microsoft bir süre Windows 10 üzerindeki arama deneyimini Apple’ınkine yaklaştırma konusunda çalışmalar yapmıştı. Ancak pek çok Windows kullanıcısı şirkete daha güvenilir ve güçlü bir yerleşik arama deneyimi sunması konusunda talepte bulunmuştu.

İLGİLİ HABERLER