Microsoft son yıllarda Linux geliştirici camiasını birçok hamlesiyle şaşırtıyor. Bash shell'inin Windows'a getirilmesi ya da Windows 10'da doğal SSH desteğinin sunulması bunlar arasında yer alıyor. Hatta Windows Mağaza'da Ubuntu, SUSE
Microsoft Windows 10 Mobile'ı tamamen rafa kaldırmış olabilir, ancak hâlâ elinde bir Lumia telefonuna sahip olanlar bu işletim sisteminin hayaline takılı kalmayı sürdürüyor gibi görünüyor. Lumia 950 XL veya Lumia
Microsoft, bundan dört yıl önce Windows'un yüklerinin bir kısmından kurtulduğu müjdesini vermişti. Ön yüklü uygulamalarla en çok şişirilen platform olarak tanımlanan Windows'un yeni sürümüyle birlikte bu durumu değiştireceğini belirten şirket,
Çoğu üretkenlik uzmanı aynı anda birden fazla işi yapmaya, özellikte işteyken pek sıcak bakmazlar. Bilgisayar başında çalışırken telefonunuzu mümkün olduğu kadar uzakta tutmanızı isterler. Ne var ki, akıllı telefonuna nelerin
Microsoft Paint uygulamasını Windows 10'dan kaldırmayı planladığını daha önce açıklamıştı. Ancak şirket bu fikrinden vazgeçmişe benziyor. Yazılım devi, uzun süredir Windows 10 kullanıcılarını Paint'in işletim sisteminden kaldırılacağı konusunda uyarıyordu. Ancak
Öyle ya da böyle Windows 10, Windows 95'ten bu yana gördüğümüz en farklı Windows versiyonu olarak nitelendirilebilir. Dağıtım şeklinden tutun da güncellemelerle kazandığı özelliklere kadar, Microsoft geçmişteki alışkanlıklarından bu versiyon
Windows kullanıcılarının "Donanımı güvenle kaldır" uyarısından hoşlanmadığını söylemek pek yanlış bir önerme olmayacaktır. Ancak bu durum artık ortadan kalkıyor gibi görünüyor. Betanews'in haberine göre, Microsoft Windows 10 için yeni bir
Microsoft Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesini sürüm ön izleme test kullanıcılarına dağıtmaya başladı. Windows 10'un gelecek sürümü olacak bu sürüm gelecek ay daha fazla kullanıcıya dağıtılmadan önce test edilmeye sunulmuş
Microsoft, Windows 10 Mayıs 2019 için test sürecini önümüzdeki hafta itibarıyla başlatmaya hazırlanıyor. Güncellemenin geniş ölçekli dağıtımının başlangıcı içinse mayıs ayının sonları işaret ediliyor. Uzun süre boyunca "19H1" kod adıyla
Microsoft'un oyun şefi Phil Spencer, geçen yıl yazılım üreticisinin Windows'ta PC oyuncuları için yapması gereken birçok işin olduğunu söylemişti. Microsoft şimdi PC'deki Xbox entegrasyonunu iyileştirerek bir şeyler yaptığını gösteriyor. Windows