Teknoloji

Windows 10 “Donanımı güvenle kaldır” zorunluluğuna son veriyor

windows 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows kullanıcılarının “Donanımı güvenle kaldır” uyarısından hoşlanmadığını söylemek pek yanlış bir önerme olmayacaktır. Ancak bu durum artık ortadan kalkıyor gibi görünüyor. Betanews‘in haberine göre, Microsoft Windows 10 için yeni bir ilkeye geçiş yapıyor. Bu yeni yaklaşım çerçevesinde üzerine aktif olarak veri yazılmayan USB sürücüler, güvenle kaldırma sürecine gerek kalmadan doğrudan çıkarılabilecek.

Bu imkân Windows 7 döneminde de mevcuttu. Ancak yararlanmak bu kadar kolay değildi. İşletim sisteminin varsayılan ayarında USB sürücüler için “Hızlı kaldırma” yerine “Daha iyi performans” seçeneği aktif olarak sunulmuştu. Dolayısıyla USB bellekleri hızlı çıkarmak için öncelikle bu ayarı değiştirmek gerekiyor.

Microsoft’un yeni ilkesi, Windows 10 Ekim 2018 Güncellemesi’nin bir parçası olarak duyurulmuştu. Sonunda özelliğin tüm kullanıcılara dağıtımı başladı. Microsoft’un blogunda konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor: “Bu ilke depolama operasyonlarını USB sürücüler her an çıkarılabilecekmiş şekilde yönetiyor. Artık bellekleri “Donanımı Güvenle Kaldır” seçeneği olmadan da çıkarabilirsiniz. Ancak bunun yapılabilmesi için Windows disk yazma operasyonlarını ön belleğe kaydedemiyor. Bu da sistem performansını aşağıya çekebilir.”

Windows 10 USB sürücülerin hızlı çıkarılabilmesini tüm cihazlarda varsayılan ayar olarak sunsa da, dileyen kullanıcılar eski ayara geri dönebilecek. Bunun için disk yönetimi menüsü üzerinden bir diski seçip ardından sağ tıklayarak “İlkeler” sekmesini açmak gerekiyor. Burada hızlı kaldırma seçeneğinden daha iyi performans seçeneğine geçiş yapılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER