EğlenceTeknoloji

Windows 10’daki Xbox Game Bar yararlı bileşenlerle yenileniyor

windows 10 xbox game bar

Microsoft’un oyun şefi Phil Spencer, geçen yıl yazılım üreticisinin Windows’ta PC oyuncuları için yapması gereken birçok işin olduğunu söylemişti. Microsoft şimdi PC’deki Xbox entegrasyonunu iyileştirerek bir şeyler yaptığını gösteriyor. Windows 10’daki Xbox Game Bar özelliği kapsamlı bir yenilemeden geçiyor.

Beta test kullanıcılarına sunulan güncellenmiş Game Bar, Nvidia’nın GeForce Experience servisindekine benzer görsel bileşenler de içeriyor. Bu görsel bileşenler normalde Game Bar içinde bulabileceğiniz birçok işlevi içeriyor. Aynı zamanda yeni olanlar da mevcut.

Microsoft Spotify’ı da bu özelliğe entegre ediyor ve oyunların sırasında çalan parçayı kontrol etmenize izin veriyor. Ayrıca oyun sesi ve çıkışlarını ayarlamaya izin veren bir ses bileşeni de bulunuyor. CPU, GPU ve RAM kullanımını gözlemeyi sağlayan özel bir görsel bileşen de bulunuyor.

Xbox Game Bar Windows 10’da Winkey + G tuşlarıyla etkinleştirilebiliyor. Bu görünüm ilk bakışta daha kolay anlaşılabilir. Böylelikle istediğiniz ayarı hızlıca yapıp oyuna geri dönebilirsiniz.

windows 10 xbox game bar

Ayrıca Microsoft alınmış ekran görüntülerinin internette paylaşıma uygun metinli görseller hâline getirilmesini de kolaylaştıran hızlı düzenleme ve Twitter’a paylaşım araçları içeriyor. Bir video yakalayabilir, videoya yazı ekleyebilir ve daha sonra bunu hızlı şekilde Twitter’da paylaşabilirsiniz. Tüm bu arayüz de oyun üstündeki bir arayüz katmanında gerçekleştiriliyor.

Xbox Game Bar’da sohbet de unutulmamış

Ayrıca yeni bir Xbox sosyal görsel bileşeni bulunuyor. Bu bileşende arkadaşlar listesi var. Böylelikle Game bar içinden arkadaşlara hızlıca mesaj gönderilebiliyor.

Microsoft Game Bar’ı basit bir görev çubuğu olmanın ötesine geçirerek tamamen özelleştirilebilir bir araç hâline dönüştürüyor. İstediğiniz görsel bileşeni sabitleyebilir, hangilerinin görünüp görünmeyeceğini belirleyebilirsiniz.

Yeni Xbox Game Bar şu anda PC oyuncuları tarafından test ediliyor. Microsoft bu araç daha fazla kullanıcıya sunulmadan önce geri bildirimleri bekliyor. Eğer yeni Game Bar çubuğunu test etmek istiyorsanız, Windows 10 PC’de bulunan Xbox Insider Hub’ı açın ve daha sonra “insider” içerikleri içinden Windows Gaming’i seçerek etkinleştirin. Microsoft en sonunda PC’de oyun tarafındaki yetersizlikleri çözüme kavuşturuyor. Haziran ayındaki E3’te bununla ilgili daha fazla detay duymayı bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER