Eğlence

Microsoft E3 2019’da PC odaklı bir duyuruya hazırlanıyor

microsoft e3 2019

Microsoft‘un Xbox ve oyunlardan sorumlu şefi Phil Spencer, şirketinin PC’de oyun deneyimini geliştirmek adına yapması gereken çok şey olduğunu daha önce dile getirmişti. Hem Microsoft Mağaza deneyiminde yaşanan sıkıntılar hem de Xbox uygulaması üzerinden oyun yönetimi konusunda karşılaşılan problemler, oyuncuların başlıca şikayet konuları arasında bulunuyordu. Microsoft E3 2019 kapsamında düzenleyeceği etkinlikte PC’deki oyun deneyimini dönüştürmeye yönelik planlarını da açıklayacak gibi görünüyor.

PC Gamer‘a konuşan Spencer, şirket olarak önceliğin PC oyuncuları için mağaza deneyimini iyileştirmek olduğunu belirtti. Spencer, bunu yaparken geçmiş hatalarından ders alacaklarının da altını çizdi. Microsoft’un kendi bünyesinde geliştirdiği oyunların dağıtımını tamamen Microsoft Mağaza ile sınırlı tutması da bu problemlerden biri olarak gösterilse de, şirket bunu kısa vadede değiştirecek gibi görünmüyor. Henüz bu yönde bir değişiklik konusunda karar vermediklerini dile getiren Spencer, planlarına dair detayları yakında paylaşacaklarını ifade etti.

Spencer’ın “yakında” diyerek kastettiği ise Microsoft’un E3 2019’da düzenleyeceği etkinlik. Etkinlik kapsamında PC’deki oyun deneyimini iyileştirmek için yapacakları değişiklikleri açıklayacağını söyleyen Spencer, duyurunun bir başlangıç olacağını ifade etti.

Microsoft E3 2019 kapsamında etkinlik düzenleyecek en büyük konsol üreticisi olacak. Şirketin oyun konsolu pazarındaki en büyük rakibi Sony, E3 2019’da boy göstermeyeceğini daha önce duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER