Teknoloji

Microsoft Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi ile kontrolü kullanıcılara veriyor

microsoft windows 10 kasım 2019 güncellemesi office

Microsoft, Windows 10 Mayıs 2019 için test sürecini önümüzdeki hafta itibarıyla başlatmaya hazırlanıyor. Güncellemenin geniş ölçekli dağıtımının başlangıcı içinse mayıs ayının sonları işaret ediliyor. Uzun süre boyunca “19H1” kod adıyla anılan yeni Microsoft güncellemesi, yeni özellik bakımından çok fazla şey vadetmiyor.

Microsoft’un Windows 10’da sunduğu en büyük görsel değişim olarak açık temanın varlığı öne çıkıyor. Kaomoji desteği, sandbox özelliği ve Cortana ile Windows’un arama fonksiyonlarının ayrılması da güncellemenin diğer yetenekleri arasında bulunuyor.

Mayıs 2019 Güncellemesi’nin beraberinde getirdiği bir diğer önemli yenilik ise güncellemelere erişimde kontrolü Windows 10 kullanıcılarına veriyor. Microsoft uzun süredir güncellemeleri hazır hâle gelmesinin ardından bilgisayarlara otomatik olarak yüklüyor. Böylelikle kullanıcıların en güncel Windows 10 sürümüne geçmiş olması garanti ediliyor. Ancak Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi ile birlikte bu durum değişecek. Kullanıcılar sadece güvenlik güncellemelerini alırken, bir yandan da en son özellik paketini yüklemeden yola devam edebilecek.

Microsoft, Windows 10 Home ve Pro kullanıcılarına aylık güncellemeleri 35 gün boyunca durdurma imkânını da sunuyor. Akıllı aktif saatler özelliği ise bilgisayarın kullanımda olduğunu tespit ediyor ve kullanıcıların işini engelleyecek şekilde güncelleme yüklemesini durduruyor. Microsoft böylelikle Windows 10 kullanıcılarının güncellemelerin dağıtımı ve yüklenmesi konusundaki şikayetlerini en alt seviyeye indirmeyi amaçlıyor.

windows 10 mayis 2019 guncellemesiMicrosoft bir taraftan da 2018’de yayınlanan Windows 10 güncellemelerindeki kalite sorunları için çözümler sunuyor. Geçtiğimiz yılın nisan ayında yayınladığı güncellemeyi planladığından geç çıkarmak zorunda kalan şirket, ekim güncellemesini de çıkışından kısa bir süre sonra geri çekmişti. Benzer olaylarla bir kez daha karşılaşmak istemeyen yazılım devi, Mayıs 2019 Güncellemesi’nde ön izleme süresini uzun tutarak potansiyel sorunların tespiti ve çözümü için kendisine daha uzun bir zaman tanımış oluyor. Microsoft, Windows sürümlerinin sağlıklı biçimde çalışıp çalışmadığını daha iyi kontrol edebilmek adına hazırladığı özel paneli de bu ay içinde kullanıma sunmayı planlıyor.

Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi, özü itibarıyla “güncellemelerin kaynaklı sorunları çözmeyi amaçlayan bir güncelleme” profili çiziyor. Bu profilin ayrıca sorunlara yol açıp açmayacağı zaman içinde anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER