Teknoloji

Microsoft Windows Sets özelliğini rafa kaldırdı

windows 10

Öyle ya da böyle Windows 10, Windows 95’ten bu yana gördüğümüz en farklı Windows versiyonu olarak nitelendirilebilir. Dağıtım şeklinden tutun da güncellemelerle kazandığı özelliklere kadar, Microsoft geçmişteki alışkanlıklarından bu versiyon sayesinde kurtuldu. Bazı yenilikler kullanıcılardan büyük ilgi görürken bazıları ise aynı etkiyi yaratmıyor. Örneğin, Windows Sets bunlardan bir tanesi. İlk kez gösterildiğinde epey konuşulan bu özellik rafa kaldırılmışa benziyor.

Windows Sets, kullanıcıların pencereleri sekmeler hâlinde gruplandırmasına izin veren ve onları belirli konular veya kullanım amaçları etrafında organize etmeye olanak sağlayan bir özellikti. Windows 10’un güncellemeyle gelmiş bir başka özelliği olan sanal masaüstü tarafından sunulan uygulamaları ve pencereleri gruplandırma özelliğinin farklı bir versiyonu gibiydi. Ancak bunları tek bir pencereye sığdırıyordu.

Windows Sets ilk kez Windows Timeline ile birlikte duyurulmuştu. Timeline, yani Zaman Çizgisi özelliği Nisan 2018 Güncelleştirmesi ile birlikte gelmişti. Ancak Sets o zamandan beri gelmedi. Çıkan son haberler de bu özelliğin hiçbir zaman gelmeyeceğini gösteriyor.

Çıkışı planlanan bu yeni özellik Windows Insider kullanıcıları tarafından pek beğenilmemiş ve kafa karıştırıcı bulunmuş. Daha da önemlisi, Sets özelliğinin desteklenmesi için geliştiricilerin epey fazla çaba sarfetmesi gerekecekti. Bu da uzun vadede yapılan çalışmalara değmeyecekti. Microsoft’un kendi uygulamaları için bile durum bu şekildeydi.

Özellikle düzgün çalışan alternatifleri varken, Windows Sets özelliği için “keşke” diyebilecek fazla geliştirici veya kullanıcının olduğunu düşünmüyoruz. Sanal Masaüstü özelliği, sizi bir tek pencereye kısıtlamadan aynı biçimde organize olma imkanını veriyor. Aynı zamanda uygulamaların kendi içinde düzenlenmesini gerektirmeden sekme gruplandırma deneyimini sağlayan çeşitli üçüncü taraf yazılımlar da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER