Teknoloji

Microsoft Paint Windows 10’da yaşamaya devam edecek

microsoft paint

Microsoft Paint uygulamasını Windows 10‘dan kaldırmayı planladığını daha önce açıklamıştı. Ancak şirket bu fikrinden vazgeçmişe benziyor. Yazılım devi, uzun süredir Windows 10 kullanıcılarını Paint’in işletim sisteminden kaldırılacağı konusunda uyarıyordu. Ancak Mayıs 2019 Güncelleştirmesi‘yle birlikte bu uyarılar ortadan kalktı. Microsoft’un Windows’tan sorumlu kıdemli program müdürlerinden Brandon LeBlanc, Paint’in yeni Windows 10 sürümünde de bulunacağını doğruladı. LeBlanc, uygulamanın şu an için Windows 10’un bir parçası olmayı sürdüreceğini ifade etti.

LeBlanc, Microsoft’un uyarıları neden kaldırıldığı konusunda bilgi vermedi. Ancak Paint’in Windows 10 macerasının, en azından kısa vadede, son bulmayacağı artık anlaşılmış gibi görünüyor. Microsoft bir süre önce uygulamayı “onaylanmamış” olarak işaretlemiş ve uygulamanın aktif geliştirme sürecinin durduğunu göstermişti.

Paint’i Windows 10’dan kaldırmayı planlayan şirket, uygulamanın dileyenler tarafından Microsoft Mağaza üzerinden ücretsiz olarak indirilebileceğini belirtmişti.

Microsoft Paint içinde sunulan özelliklerin büyük kısmı, modern Paint 3D uygulamasına aktarılmıştı. Şirket böylelikle kreatif profesyoneller için Windows 10’u daha cazip hâle getirmeyi amaçlamıştı. Paint’in yola devam etmesine yönelik karar, Microsoft’un Paint 3D’ye olan inancı konusunda akıllara bazı sorular getiriyor. Bu soruların cevabı ise zamanla alınacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER