İpucuManşetler

Instagram yakın arkadaşlar listesine yeni kişi nasıl eklenir?

Birkaç yıl öncesine kadar Instagram’da hikâyeleri başka kişilerden saklamak o kadar kolay değildi. Her bir hikâyenin ayarlarına girmeniz ve gizleyeceğiniz takipçileri seçmeniz gerekiyordu. Daha sonra bu takipçilerin bir sonraki hikâyeyi görmesini istiyorsanız, o hikâyenin ayarına gidip engeli kaldırmanız gerekirdi.

2018 yılı içinde Instagram, yakın arkadaşlar olarak adlandırılan bir özellik çıkardı. Bu sayede içeriği kısıtlı bir grupla paylaşmak daha kolay hâle geldi. Yakın arkadaşlar listesi oluşturduktan sonra, hikâyeyi sadece o arkadaşlarla paylaşma seçeneğine sahip olacaksınız. Eğer biraz tartışma yaratacak, kişisel veya benzeri bir içerik paylaşmayı düşünüyorsanız, bu seçenek sizi biraz stresten kurtaracaktır.

Instagram’ı yakın arkadaşları odaklanan yardımcı uygulaması Threads de birkaç ay önce yayınlanmıştı. O uygulama üzerinde Instagram’daki yakın arkadaşlar ile mesajlaşmak daha kolay hâle geliyor. Ancak o uygulama henüz Türkiye’den indirilemiyor.

Threads uygulamasının Instagram üzerinde bulunmayan bazı özellikleri mevcut. Kamera kısayollarıyla yakın arkadaşlarınıza hızlıca mesaj gönderebilir, insanların ne yaptığınızı görebilecekleri emoji durumları oluşturabilirsiniz. Otomatik Durum özelliği de durumunuzu konumunuza ve pil seviyenize göre belirlemenizi sağlıyor.

Threads uygulaması henüz Türkiye’de olmadığı için sunduğu avantajlardan yararlanmak mümkün değil. Ancak yakın arkadaşlarınızı hemen eklemeye başlayabilirsiniz. Yakın arkadaşlar özelliğini henüz kullanmadıysanız ve yakın arkadaşlar listenize yeni kişi eklemeyi nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyerek bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram uygulamasında yakın arkadaşlar ekleme nasıl yapılır?

  1. Instagram Android veya iOS uygulamasını açın.
  2. Sağ alt köşedeki profil resminize tıklayın.
  3. Burada sayfanın tepesinde bulunan kullanıcı adınıza tıklatın ve daha sonra “Yakın Arkadaşlar” seçeneğine tıklatın (iOS için). Ya da sağ üst köşedeki menü düğmesine tıklatın ve daha sonra “Yakın Arkadaşlar” seçeneğini tercih edin. (iOS veya Android için)
  4. Eğer henüz yakın arkadaşlar listeniz yoksa, “Başla” düğmesinin yer aldığı bir ekran göreceksiniz. Buna tıklatın. Daha sonra listenize ekleyebileceğiniz çeşitli arkadaşların tavsiye edildiğini göreceksiniz. Aynı zamanda bu özelliğin nasıl çalıştığına dair bilgileri içeren bir sayfaya açılan bağlantı da bu sayfada yer alıyor. Başlangıç listenizde yer alacak kişileri seçtikten sonra, “Listeyi Oluştur” düğmesine tıklatarak yakın arkadaşlar listenizi oluşturabilirsiniz.
  5. Artık “Yakın Arkadaşlar” seçeneğini tercih ettiğinizde, mevcut yakın arkadaşlar listenizi göreceksiniz. Sağ üst köşede yer alan Ekle bağlantısına tıklatın. Eklemek istediğiniz arkadaşı arayarak bulundu. Daha sonra da karşısına denk gelen Ekle düğmesine tıklatarak listeye ekleyin.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER