Manşetler

Instagram Yakın Arkadaşlar ile Hikayeleri özel tutmayı kolaylaştırıyor

instagram yakin arkadaslar

Instagram Yakın Arkadaşlar adını verdiği özelliğini kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. Söz konusu özellik sayesinde kullanıcıların hikayelerini sadece belirli bir arkadaş grubuyla paylaşması ve diğer takipçilerine kapatması mümkün hâle geliyor.

Instagram tarafından yeni özelliğin duyurulmasıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Yakın Arkadaşlar sayesinde kişisel anlarınızı tam olarak istediğiniz kişilerle paylaşma esnekliğine sahip olacaksınız. Böylelikle arkadaşlarınızla aranızdaki şakalara gönderme yapmanız veya yeni ilişkinizi yakın çevrenize tanıtmanız kolaylaşacak.”

Bu yeni özellikten yararlanmak için öncelikli olarak bir Yakın Arkadaşlar listesi oluşturmak gerekiyor. Söz konusu liste tamamen liste sahibi tarafından kontrol ediliyor, takipçiler bu listeye girebilmek için istek gönderemiyor. Instagram kullanıcıları bir kişinin yakın arkadaş listesinde olduklarını Hikayeler bölümünde o kişinin fotoğrafının etrafında yeşil bir halka görerek ya da doğrudan hikaye içindeki yakın arkadaş ikonu sayesinde anlayabiliyor.

instagram yakin arkadaslarInstagram Yakın Arkadaşlar özelliği ile kullanıcılarına hikayelerini kimlerin görebileceği konusunda çok daha kapsamlı bir kontrol seçeneği sunmuş oluyor. Instagram’ın çatı şirketi Facebook’ta hikayeler konusunda henüz bu kadar geniş imkanların olmadığını belirtmek gerekiyor. Yakın Arkadaşlar özelliği şu an için sadece Hikayeler’i kapsıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER