Teknoloji

Instagram kullanıcıları arkadaşlarının canlı yayınlarına katılmak için istek gönderebilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram canliInstagram canlı yayın özelliğini geliştirmek için çalışmaya devam ediyor. Şirket geçtiğimiz yaz ayında kullanıcılarının birlikte canlı yayın yapabilmelerini test etmiş, ekim ayında ise özelliği tüm kullanıcılarına açmıştı. Instagram şimdi de kullanıcılarının arkadaşlarının canlı yayına katılmak için istek gönderebilmelerini mümkün kıldı.

Instagram’ın canlı yayın özelliği, ilham kaynağı olan Periscope’un canlı yayın moduna bir hayli benziyor. Bir kullanıcının gerçekleştirdiği canlı yayını izleyenler, beğenilerini kalp göndererek gösterebiliyor ve yorum yapabiliyor.

Yapılan son değişiklik ise canlı yayın sahiplerine yayın sayfalarına bir istek butonu ekleme imkanı veriyor. Bu butona tıklayan izleyici tarafından gönderilen istek yayıncı tarafından kabul edilirse ekran ikiye bölünüyor. Bu bölünme yayının izlenme biçimine göre dikey veya yatay olarak yapılıyor.

Instagram canlı yayın konusunda “arkadaş kısıtlaması” uyguluyor

Instagram canlı yayınlarda ortaklık konusunda “arkadaş kısıtlaması” uygulamaya devam ediyor. Hâli hazırda sadece Instagram’da birbirlerini takip eden kişiler ortak canlı yayın gerçekleştirebiliyor. Bu kısıtlama canlı yayına katılım isteği konusunda da geçerli oluyor. Yayın sahibinin takip etmediği bir kişi, o yayına katılmak için bir talep gönderemiyor.

İLGİLİ HABERLER