Teknoloji

Threads gerçek zamanlı arama sonuçlarını test ediyor

instagram threads nedir

Meta’nın Threads uygulaması şirketin X’e rakibi olarak tanımlanıyor. Ancak Threads’in aynı zamanda X’te aktif olan kullanıcıları, platformun gerçek zamanlı haberlere ulaşma konusunda pek de verimli olmadığını belirtiyor.

Threads’in Senin İçin sekmesinde yeni gönderilerin yanı sıra birkaç günlük gönderileri de görmek mümkün oluyor. Platforma kısa süre önce trend konular bölümü eklenmiş olsa da, burada sadece beş konu gösteriliyor. Threads’i gerçek zamanlı bir haber kaynağı olarak kullanmak isteyenler için de Meta’nın kolları sıvadığı söyleniyor.

Gerçek zamanlı arama özelliğinin testlerinin başladığını gösteren ekran görüntüsü Daniel Rodriguez tarafından paylaşıldı. Threads’in tepe yöneticisi Adam Mosseri de planlanan bu değişikliği doğruladı. Mosseri, “İlgili arama sonuçlarını gerçek zamanlı olarak bulmayı kolaylaştırmak için bunu az sayıda kişiyle test etmeye başlıyoruz” şeklinde konuştu.

Bunun nispeten küçük bir değişiklik olduğu söylenebilir. Ancak kronolojik arama desteğinin sunulmaması, güncel olaylarla ilgili haber veya yorum bulmak isteyen kullanıcıların sinirini bozan bir durum olmuştu. “En son” gönderilere göre, sıralama ve kronolojik arama aynı şey olmasa da, güncel konularla ilgili gönderilerin bulunması daha kolay hâle gelebilir.

Threads hassas konulardan uzak duruyor

Ancak bu özelliğin ne kadar kullanışlı olacağı, Meta’nın filtreyi platformdaki tüm konuların kullanımına sunup sunmayacağına bağlı olacak gibi görünüyor. Ekran görüntüsünde Mosseri’nin önem verdiği bir konu başlığı olan NBA için güncellik seçeneğini gösteriyor. Bu noktada Mosseri’nin daha önce yaptığı açıklamalarda, Threads’in “sert haberlerin” öne çıktığı bir mecra olmasını istemediğini belirtmekte fayda var.

Threads’in siyasi içerik önerilerini sınırlandırması bazı kullanıcıları sinirlendirmişti. Platform, “aşılar ve COVID-19” gibi hassas konuları da arama sonuçlarında sınırlandırmayı tercih etmişti. Yeni dönemde bu yaklaşımların değişip değişmeyeceği merak edilenler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER