ManşetlerTeknoloji

Threads uygulamasına Türkiye’de erişim engeli geliyor

instagram threads

Rekabet Kurumu’nun (RK) aldığı kararla birlikte, Threads sosyal medya uygulaması 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye’deki kullanıcılara kapanıyor. Bu durum, Türkiye’deki kullanıcıların Threads uygulamasını indirememesi, threads.net üzerinden erişememesi, yeni bir Threads profili oluşturamaması veya mevcut Threads profillerini kullanamaması anlamına geliyor.

Türkiye’de bulunan kullanıcılar tarafından oluşturulan Threads profilleri devre dışı bırakılacak, ancak silinmeyecek. Profil devre dışı bırakıldığında, kullanıcıların profili ve içeriği (örneğin: gönderiler, diğer gönderilerle etkileşimler) ne kendilerine ne de diğer kullanıcılara görünür olmayacak. Kullanıcılar bu süreçte profilini yeniden aktif hale getiremeyecekler.

threads türkiye erişim engeli

Bu durum, Instagram hesabınızı ve bu hesapla ilgili verileri etkilemeyecek. Profiliniz devre dışı bırakıldığı süre boyunca, Threads ile ilgili bilgilerinizin bir kopyasını istediğiniz zaman indirebilirsiniz. Ayrıca, Threads profilinizi silme seçeneğiniz de bulunmaktadır. Birden fazla Threads profili oluşturmuş kullanıcılar, ek profillerini yönetmek için threads.net adresini ziyaret edebilirler.

Threads yetkilileri, uygulamayı yakın gelecekte Türkiye’ye geri getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ettiler. Bu gelişme, sosyal medya platformları ve dijital iletişim araçları üzerindeki farklı ülkelerdeki düzenleyici kuruluşların gerçekleştiği müdahalelerin arttığı bir dönemde gerçekleşiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER