Teknoloji

Meta AI sohbet botunun test alanlarına Instagram’ın gelen kutusu da eklendi

meta ai instagram

Meta AI sohbet botunun test edildiği platformlar arasına Instagram da katıldı. Instagram kullanıcıları artık basit istemlerle yapay zekalı sohbet botundan belli sorularını yanıtlamalarını isteyebilecek.

Bu hamlenin şaşırtıcı olmadığını belirtmek gerekiyor. Meta geçtiğimiz yılın eylül ayında Meta AI’ı Facebook Messenger ve WhatsApp gibi servislere ekleyeceğini açıklamıştı. Bu gruba Instagram’ın da dahil edilmiş olmasına şaşırmamak gerekiyor.

Meta tarafından konuyla ilgili olarak Engadget sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Üretken yapay zeka destekli deneyimlerimiz çeşitli aşamalarda geliştirilme aşamasındadır ve bunların bir kısmını sınırlı bir kapasiteyle halka açık olarak test ediyoruz.”

Meta AI henüz tüm Instagram kullanıcıları tarafından deneyimlenemiyor

Bu açıklama, henüz herkesin Meta AI’ı deneyimleyemediği anlamına geliyor. TechCrunch’ın haberinde Meta AI’ın Instagram’ın arama çubuğunda yer aldığı belirtiliyor. Ancak bazı kullanıcıların doğrudan gelen kutusunda Meta AI’ı gördüğüne dikkat çekiliyor.

Yapay zeka, Instagram kullanıcılarına hem platforma özel hem de daha genel duyurular sunabilecek. Kullanıcılar yapay zekadan hem Reels önerisi isteyebilecek hem de genel sorularına yanıt arayabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER