Teknoloji

HMD Pulse bu hafta bitmeden resmiyet kazanabilir

hmd pulse

Uzun yıllar boyunca Nokia markasıyla akıllı telefonlar çıkaran HMD Global, bir süre önce kendi markasını taşıyan telefonları piyasaya süreceğini duyurmuştu. Bu cihazların ilk grubunun Pulse serisi adı altında sunulacağı biliniyor. Daha önceki söylentilerde HMD Pulse serisinin temmuz ayında tanıtılacağı iddia edilmişti. Ancak yeni bir sızıntı, beklenen duyurunun çok daha yakın olduğunu gösteriyor.

Finli perakende zinciri Gigganti tarafından yayına alınan, ancak daha sonrasında kaldırılan ürün sayfasında telefonun fiyatının ve özelliklerinin yanı sıra çıkış tarihi de görülüyor. Tarih kısmında 24 Nisan yazması dikkat çekiyor. Bu da HMD’den beklenen duyurunun gelmesinin çok yakın olduğunu gösteriyor.

Ürün sayfasının bir hata sonucunda yayına alındığı anlaşılıyor. Ancak burada yazan tarihin hata olup olmadığı bilinmiyor. Bunun doğruluğunu görmek için yarına kadar sabretmek gerekiyor. Ürün sayfası, telefonun daha önceki sızıntılarda görülen teknik özelliklerini doğruluyor.

H

HMD Pulse’ın 6.56 inç büyüklüğünde 1480 x 720 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekranla geleceği görülüyor. HD+ çözünürlüklü bu ekranın yenileme hızı 90 Hz. Telefonun kalbindeki Unisoc T606 işlemciye ise 6 GB RAM eşlik ediyor. 128 GB dahili depolama alanını genişletmek de mümkün oluyor.

hmd pulse

HMD Pulse 5000 mAh pille gelecek

HMD Pulse’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. Akıllı telefonda 50 megapiksel ana kameraya 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. Ön tarafta ise 50 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Parmak izi tarayıcısının kenardaki güç butonuna entegre edildiği belirtiliyor.

163.19 x 75.02 x 8.55 mm boyutlarındaki Pulse, tartıda 196 gram çekiyor. Akıllı telefonda suya ve toza karşı IP52 dayanıklılık sertifikası bulunuyor. HMD telefonun çık kolay tamir edilebildiğinin de altını çiziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER