Teknoloji

Meta, Threads için mesajlaşma özelliklerini test ediyor

meta instagram threads

Meta kullanıcı sayısı 130 milyonu geçen Threads için önemli bir yeniliğe hazırlanıyor. Mesajlaşma özelliğinin bulunmaması, platformun en önemli eksiklerinden birisi olarak göze çarpıyor. Meta bu eksiği kapatmak için harekete geçmiş gibi görünüyor.

Şirket, temelinde Instagram’ın gelen kutusu olan ancak Threads üzerinden yeni mesaj oluşturmayı mümkün kılan yeni özellikleri test ediyor. Söz konusu özellik, bazı Threads kullanıcıları tarafından şimdiden görülmüş durumda. Bir şirket sözcüsü tarafından yapılan açıklamada da Threads üzerinden Instagram’a mesaj gönderme özelliğinin test edildiği doğrulandı.

Threads’in hâlâ kendisine ait bir gelen kutusu yok. Bunun olup olmayacağı da belirsizliğini koruyor. Instagram başkanı Adam Mosseri, pek çok kez Threads için ayrı bir gelen kutusu oluşturmayı istemediklerini ve bunun yerine Instagram’ın gelen kutusunu Threads’te çalıştırmayı tercih ettiklerini söylemişti. Meta sözcüsü, hâlihazırda yürütülen çalışmanın “Threads’te DM testi” olmadığının da altını çiziyor.

Meta Threads üzerinden iletişimi daha az hantal hâle getirmeyi hedefliyor

Tam teşekküllü bir DM özelliği olmasa da, Instagram’a geçmek zorunda kalmadan Threads uygulamasından mesaj gönderme yeteneği, en azından Threads’ten mesajlaşmayı biraz daha az hantal hâle getirebilir. Ancak bu mesajları kontrol etmek veya yanıtlamak yine de kullanıcıların Instagram uygulamasına gitmesini gerektirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER