Teknoloji

Facebook Patreon tarzı bir araçla kreatif kullanıcılarının destek toplamasını sağlayacak

facebook almanya koronavirüs

Facebook kreatif kullancı tabanının kendi platformu için daha fazla içerik hazırlamasını istiyor. Şirket bu doğrultuda içerik hazırlayan kullanıcı topluluğu için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Bu yeni özelliklerde sosyal ağa başka platformlar da ilham vermiş gibi görünüyor. Facebook Patreon’dan ilham alarak içerik oluşturucularının aylık ödemelerle desteklenmesini mümkün hâle getirmeye hazırlanıyor.

Bu program dahilinde içerik sahiplerini destekleyecek kullanıcılar, özel içeriklerle ödüllendirilecekler. Buna ek olarak, kullanıcıların profillerine içerik geliştiricilerine destek verdiklerini gösteren bir rozet eklenecek. Yüksek bağış yapan kullanıcılar; rozetlerini içerik sahiplerinin içerikleriyle etkileşime girme sıklıkları doğrultusunda da gösterebilecek.

Facebook markaların içerik sahiplerine sponsor olmasını da kolaylaştırıyor. Sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, içerik sahiplerinin uzmanlık alanlarını öne çıkardıkları bir portföy hazırlayabileceği ve reklam verenlerin de bu portföyler içinde arama yaparak markalar için uygun ismi bulabileceği belirtildi. Her iki yeni özellik için de testler hâli hazırda devam ediyor.

Facebook Patreon dışında Kickstarter’ın Drip platformundan da etkilenmiş gibi görünüyor. Sosyal paylaşım sitesi aile ve arkadaşlara ait paylaşımları öne çıkarma yoluna gitse de; “tanıdık bir his veren”, kaliteli içerikler sunmak da hâlâ platformun önceliklerinden biri gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER