Teknoloji

Asus ZenFone 5’e ait olduğu söylenen özellikler test sonuçlarıyla ortaya çıktı

asus zenfone 5Asus, ZenFone ailesinin en yeni üyelerini 2018 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2018) kapsamında 27 Şubat’ta düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak. Bu etkinliğin yıldızının ise Asus ZenFone 5 olması bekleniyor.

ZenFone 5’e ait olduğu söylenen bir fotoğraf ve tasarım şablonları kısa süre önce internete sızmıştı. Bu sızıntılara son olarak telefona ait olduğu söylenen bir AnTuTu benchmark testi sonucu eklendi. Söz konusu test sonucu, ZenFone 5’in barındıracağı bileşenler hakkında da bir fikir edinmeyi sağlıyor.

Benchmark testine göre, ZenFone 5’in kalbinde Qualcomm’un hâli hazırdaki en güçlü yonga seti olan Snapdragon 845 bulunacak. Bu yonga setine en az 6 GB RAM eşlik edecek. Benchmark testinde dahili depolama alanının 32 GB olarak görülmesi ise bir nebze hayal kırıklığı yaratıyor.

Asus ZenFone 5 iPhone X gibi çentikli bir ekrana sahip olacak

Asus ZenFone 5’e ait olduğu söylenen benchmark testi sonuçlarında ekran çözünürlüğü için 2246 x 1080 piksel gibi sıra dışı bir değer gösteriliyor. Bu değer, ZenFone 5’in sızan fotoğraf ve taslaklarda olduğu gibi çentikli bir ekrana sahip olması ihtimalini kuvvetlendiriyor. ZenFone 5 ile ilgili tüm detaylar için 27 Şubat’ı beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER