Teknoloji

OnePlus Nord 4 en güçlü Snapdragon işlemcilerden biriyle gelecek

oneplus ace 3v oneplus nord 4

OnePlus Nord serisi adı altında güçlü özelliklere sahip uygun fiyatlı telefonlar sunuyor. Nord CE 4 modelini daha önce tanıtan şirketin yolculuğuna Nord 4 ve Nord CE 4 Lite ile devam etmesi bekleniyor. Ünlü duyumcu Yogesh Brar’ın paylaşımı, OnePlus Nord 4 ve CE 4 Lite hakkında önemli bir detayı gözler önüne seriyor.

Söz konusu paylaşıma göre, Nord 4’ün kalbinde Qualcomm’un Snapdragon 7 Plus Gen 3 işlemcisi olacak. Nord CE 4 Lite ise Snapdragon 6 Gen 1 işlemciyle gelecek. Daha önce tanıtılan Nord CE 4, Snapdragon 7 Gen 3 ile kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

Nord 4 için Snapdragon 7 Plus Gen 3 tercihinin pek de şaşırtıcı olmadığını belirtmekte fayda var. Bu akıllı telefonun daha önce Çin’de tanıtılan OnePlus Ace 3V modelinin yeniden adlandırılmış versiyonu olması bekleniyor. Söz konusu telefonun kalbinde de Snapdragon 7 Plus Gen 3 bulunuyor. Snapdragon 7 Plus Gen 3’te amiral gemisi seviyesinde bir CPU ve üretken yapay zeka yetenekleri mevcut. Yonga setinde donanım destekli ışın izleme, AV1 kod çözme ve 8K kayıt gibi bazı premium özellikler bulunmuyor. Ancak bu işlemciye sahip telefonların güçlü bir performans sunacağı gerçeği değişmiyor.

OnePlus Nord 4 yaz aylarında resmiyet kazanabilir

Ace 3V’de 100W kablolu şarj destekli 5500 mAh pil ve 1.5K çözünürlüklü OLED ekran mevcut. Bu özelliklerin Nord 4’te de mevcut olması bekleniyor. Nord 4’ün ne zaman tanıtılacağı bilinmese de, Nord 3’ün temmuz ayında piyasaya çıkmış olması bir ipucu veriyor.

Snapdragon 6 Gen 1 ise standart bir alt orta sınıf işlemci niteliğinde. Nord CE 3 Lite’taki Snapdragon 695’e kıyasla daha güçlü bir seçenek olan Snapdragon 6 Gen 1’de daha güçlü bir CPU bulunuyor. 4 nm çip tasarımıyla verimlilik artarken, GPU performansının da yüzde 35 daha yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER