Teknoloji

Samsung Gear S4 tansiyon ölçme yeteneğine sahip olabilir

samsung gear sport inceleme
samsung gear s4
Samsung Gear Sport

Apple, akıllı saati Apple Watch’ta sağlık takibine yönelik özelliklerin bulunmasına büyük önem veriyor. Sağlık sektörünün 3 trilyon dolarlık hacmi, Apple’ın bu yaklaşımının altında yatan motivasyonun daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. Sektörün büyüklüğü nedeniyle küçük alt birimler bile büyük kazanç potansiyeli taşıyor. Samsung’a ait bir patent, bu potansiyelin Güney Koreli şirketi de etkilediğini gösteriyor. Patent dosyasına göre, Samsung Gear S4 tansiyon ölçme özelliğiyle kullanıcıların karşısına çıkabilir.

Artık akıllı saatlerin ve egzersiz takibi ürünlerinin büyük kısmı kalp atış hızını ölçüyor. Ancak sağlık konusunda daha etkin bir izleme için kan basıncının yani tansiyonun bilinmesi daha büyük bir önem taşıyor. Samsung Galaxy S5’ten bu yana telefonlarında yerleşik olarak bir nabız ölçer bulundursa da, tansiyon ölçümü için hâlâ üçüncü taraf aksesuarlara ihtiyaç duyuluyor. Ancak Samsung’un yeni patenti, bu ihtiyacın ortadan kalkabileceğini gösteriyor.

Omron HeartGuide, hâli hazırda tek başına tansiyon ölçümü yapabilen tek egzersiz takip cihazı konumunda. Samsung’un patent dosyasındaki çizimler ise HeartGuide’dan daha küçük bir akıllı saati işaret ediyor. Samsung’un tansiyon ölçümü için geliştirdiği teknoloji de Omron’unkinden farklı biçimde işliyor. Tıpkı kalp atış hızının ölçümünde olduğu gibi ışık huzmelerini kullanmayı planlayan Samsung, dağınık örüntüleri ölçtükten sonra farklı çözümle algoritmalarını kullanarak tansiyon değerlerini gösterecek.

Samsung Gear S4 için yaz sonunu beklemek gerekebilir

Tüm patentler gibi, Samsung’un yeni patentinin de kısa süre içinde kullanılamamasının, hatta hiç gün yüzüne çıkmamasının ihtimal dahilinde olduğunu hatırlatmakta fayda var. Patentin kullanımı konusunda ilk aday olarak gösterilen Samsung Gear S4 için ise yaz sonunu beklemek gerekebilir. Güney Koreli şirket, akıllı saatlerini genellikle yaz mevsiminin sonunda Berlin’de gerçekleştirilen IFA’da tanıtıyor. Bu geleneğin 2018’de de sürmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER