Manşetler

Asus ZenFone 5’te iPhone X’unki gibi çentikli ekran bulunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

asus zenfone 5Asus, 2018 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2018) kapsamında 28 Şubat tarihinde bir etkinlik gerçekleştirecek. Şirketin bu etkinlikte en az iki telefonu gözler önüne sermesine kesin gözüyle bakılıyor. Asus ZenFone 5 ve ZenFone 5 Lite, bu etkinlikte tanıtılması kesin görünen cihazlar arasında sayılıyor.

Apple’ın iPhone X’un ekranına yerleştirdiği çentik ilk başta “tuhaf” bulunsa da, kısa sürede pek çok akıllı telefon üreticisi Cupertino merkezli şirketin izinden gitmeye başladı. Asus’un da ZenFone 5 ile bu gruba dahil olacağına dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyordu.

İnternete sızan yeni bir fotoğraf da bu dedikoduları doğruluyor. ZenFone 5’e ait olduğu söylenen fotoğrafta, Asus tarafından “dudak” olarak tanımlandığı belirtilen çentik net biçimde görülüyor. Artık piyasadaki pek çok telefon gibi, ZenFone 5’in de 18:9 görüntü oranlı bir ekrana sahip olacağı da fotoğrafın gösterdikleri arasında yer alıyor.

Akıllı telefonun kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemi yüklü olarak çıkması bekleniyor. USB Type-C girişi ve 3.5 mm. kulaklık jakı da telefonda bulunacağı belirtilen girişler arasında bulunuyor. ZenFone 5’in arkasında çift lensli bir arka kamera kurulumunun ve parmak izi tarayıcısının olması da fazlasıyla muhtemel görünüyor.

Asus ZenFone 5 için çift SIM seçeneği de sunulacak

Asus ZenFone 5 için kullanıcılara çift SIM kart destekli bir model seçeneği sunulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Telefonun iki versiyonunda da ana materyal olarak cam ve alüminyumun kullanılacağı belirtiliyor. ZenFone 5 ile ilgili tüm detayları görmek içinse 27 Şubat’a kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER