Teknoloji

OnePlus 13’te ekran boyutu pek değişmeyecek, tasarım yenilenecek

oneplus 12 oneplus 13

OnePlus 13 ile tanışmaya daha uzunca bir süre var. Ancak bu durum, akıllı telefonla ilgili söylentilerin etrafta dolaşması için bir engel teşkil etmiyor. OnePlus 13’e dair sızıntıların en yenisi, telefon hakkında farklı detayları gözler önüne seriyor.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın Weibo’da yaptığı paylaşıma göre, akıllı telefon 6.8 inç büyüklüğünde 2K çözünürlüklü “mikro kavisli” LPTO ekranla gelecek. Mikro kavisli ekranın 2K çözünürlük sunacağı iddiası daha önce gündeme gelmişti. Ancak bu ekranda LPTO panelin tercih edildiği bilgisi ilk defa veriliyor.

OnePlus 12’de 6.82 inç ekran mevcut. Dolayısıyla 6.8 inç ekran tercihinin çok büyük bir fark yaratmadığını belirtmek gerekiyor. Ancak bunun daha küçük ekran ve tasarım bekleyenleri üzeceği söylenebilir. Değişken yenileme hızı için LPTO tercihi sürpriz olmasa da, OnePlus’ın tercihi memnuniyet verici.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 işlemcinin bulunması bekleniyor. Periskop kameraya sahip olacağı belirtilen telefonun tasarımının da yenileneceği söyleniyor. OnePlus 12 de görsel açıdan OnePlus 11’e bir hayli benzer özelliklerle tanıtılmıştı.

OnePlus 13 büyük donanımsal yenilikler getirmeyecek

Daha önce çıkan başka bir sızıntıya göre, OnePlus 13’te kullanıcıları 100W kablolu şarj destekli 5400 mAh kapasiteli pil karşılayacak. Kamera tarafında ise OnePlus 12 ile aynı şeylerin sunulması bekleniyor. Kısacası OnePlus 13’te donanımsal anlamda büyük bir değişiklik olmayacak gibi görünüyor. Telefonun 2024’ün sonlarında Çin’de tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER