ManşetlerTeknoloji

HMD Pulse serisi üç telefonla kullanıcıların karşısına çıktı

hmd pulse

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi olarak tanınan HMD Global, kendi markasını taşıyan akıllı telefonlar çıkaracağını bir süre önce açıklamıştı. Bu yeni dönemin açılışını yapan HMD Pulse serisi resmen gözler önüne çıktı. Seride fiyatları 100 ila 200 avro arasında değişen üç model bulunuyor. Bu telefonlar Pulse, Pulse+ ve Pulse Pro adını taşıyor.

HMD, tüketicilerin çevreye daha duyarlı ürünlere yöneldiğini ve tamir edilebilirliğe önem verdiklerini düşünüyor. Şirket, Pulse serisinin “1. Nesil tamir edilebilir” olacak şekilde tasarlandığını ve kullanıcıların kendi kendine tamir kitlerini iFixit’ten alabileceğini söylüyor. Onarımlar arasında pilin değiştirilmesinin yanı sıra ekranın değiştirilmesi de yer alıyor.

HMD Pulse

Pulse serinin baz modeli olsa da, tüm telefonların kalbinde Unisoc T606 işlemcinin olduğunu belirtmek gerekiyor. Pulse, Avrupa’da 140 avro karşılığında satılacak.

6.65 inç 720p 90 Hz LCD ekran da üç telefonun ortak özellikleri arasında bulunuyor. Maksimum parlaklık seviyesi 600 nit olan ekran, NTSC renk gamının yüzde 70’ini kapsıyor. Bu ekranın görüntü oranı da 20:9.

Pulse serisinin üyelerini ayıran en önemli unsur olarak arka kameralar ön plana çıkıyor. Baz model olan Pulse’ta ana kamera görevini 13 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. İkinci kamera görevini ise derinlik sensörü yerine getiriyor. Ön tarafta ise 8 megapiksel çözünürlüklü kamera kullanıcıları bekliyor.

Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pili veriyor. HMD bu pili “QuickFix değiştirilebilir” olarak tanımlanabiliyor. Söz konusu ifade, telefonun pilinin arka kapak açılıp çıkarılabileceği anlamına gelmiyor. Şirket kullanıcıların 5 dakika içinde basit araçlarla pili değiştirebileceğini belirtiyor.

10W şarj destekli pilin 800 tam şarj döngüsünü desteklediği belirtiliyor. Telefonda toza ve suya karşı dayanıklılık için IP52 sertifikası bulunuyor. Fiyat ve kolay tamir edilebilirliği düşününce bu sertifikanın bile fazla olduğu söylenebilir. Pil değişiminden sonra bu dayanıklılığı korumak için talimatlara uymak gerekiyor.

Pulse’ta Unisoc T606 işlemciye 4 veya 6 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun depolama alanı ise 64 GB. Depolama alanının üstüne microSD kart desteğiyle 256 GB daha eklenebiliyor. Kutusundan Android 14 ile çıkan telefon için iki yazılım güncellemesi alacak ve güvenlik yamaları da üç yıl daha devam edecek.

HMD Pulse+

Pulse+ Avrupa’da 160 avro karşılığıda satılacak. Akıllı telefonda 6.65 inç büyüklüğünde yenileme hızı 90 Hz olan 720p LCD ekran bulunuyor. Telefonun Unisoc T606 işlemcisine ise 4, 6 ve 8 GB RAM eşlik ediyor. 128 GB depolama alanının üstüne ise microSD kart ile 256 GB daha eklenebiliyor.

Ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Sensör ve lens detayları, hatta video kayıt özellikleri bile paylaşılmasa da; işlemcinin 1080p’den daha yüksek kalitede kayıt yapamadığını belirtmek gerekiyor. Ön tarafta ise 8 megapiksel kamera bulunuyor.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. USB-C girişi üzerinden doldurulan bu pil, 10W şarj desteğine sahip. 3.5 mm kulaklık jakı da telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

HMD Pulse Pro

Pulse Pro ise üçlemenin amiral gemisi olarak dikkat çekiyor. Akıllı telefonun fiyat etiketinde 180 avro yazıyor. Kullanıcıları yine diğer iki modelle aynı ekran ve işlemcinin bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Bu akıllı telefonun arkasında da 50 megapiksel ana kameraya 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor. Ön tarafta ise 50 megapiksel çözünürlüklü kamera mevcut. Bunun da telefonla daha iyi selfie’ler çekilmesini mümkün kılması bekleniyor.

Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi yine USB-C girişi üzerinden doldurulan 5000 mAh pil veriyor. Ancak Pulse Pro’da şarj hızı 10W’tan 20W’a çıkıyor. Parmak izi tarayıcısı güç butonuna yerleştirilen telefon için iki yazılım güncellemesi ve üç yıl güvenlik güncellemesi sözü veriliyor. Pulse ve Pulse+ satışa sunulurken, Pro için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER