Eğlence

Apple TV+’ın yayına başlayacağı tarih ve aylık abonelik ücreti belli oldu

apple tv plus

Apple‘ın çevrimiçi içerik servisi Apple TV Plus, geçtiğimiz mart ayında duyurulmuştu. Gelişi merakla beklenen servise dair önemli detaylar, Apple’ın yeni cihazlarını tanıttığı etkinlikte açıklandı.

Apple TV+, 1 Kasım itibarıyla 100’den fazla ülkede yayın hayatına başlayacak. Servisin ABD’deki aylık abonelik ücreti 4.99 dolar olarak belirlendi. Bu fiyat, Apple TV Plus’a Netflix ve Disney+ karşısında önemli bir avantaj sağlayabilir. Netflix’in ABD’deki aylık abonelik ücreti 12.99 dolar. Disney+ ise 12 Kasım’da 6.99 dolarlık aylık fiyatıyla faaliyetiyle geçecek.

4.99 dolarlık abonelik ücreti, tüm Aile Paylaşımı üyelerini kapsıyor. Buna ek olarak; yeni bir iPhone, iPad veya Apple TV anlar bir yıl boyunca Apple TV+’a ücretsiz olarak erişebilecek.

İlk etapta izleyicilerle buluşacak yapımlar arasında The Morning Show ve Dickinson öne çıkıyor.

Apple TV Plus dizileri haftalık bölümler halinde yayınlayacak

Apple’ın TV+’ta sunacağı orijinal içerikler için ayırdığı bütçeyi 1 milyar dolardan 6 milyar dolara çıkardığı biliniyor. Şirketin The Morning Show ve See gibi dizilerinin bir bölümü için harcadığı paranın 15 milyon doları bulduğu da kısa süre önce gündeme gelmişti. Başrolünde Jason Momoa’nın oynadığı See’nin ilk fragmanı da bugünkü etkinlikte yayınlandı.

Apple TV Plus, dizilerin bölümlerini haftalık olarak yayınlayacak. Kısacası Netflix’te olduğu gibi bir sezonun tamamına aynı anda erişmek ve tüm bölümleri kısa süre içinde bitirmek gibi bir durum mümkün olmayacak. Apple’ın bu yaklaşımını Disney+ ve Amazon Prime Video da benimsiyor.

Detaylar geliyor…

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER