Teknoloji

Apple Watch Series 5 tanıtıldı: Sürekli açık ekran, dahili pusula

apple watch series 5

Apple Watch’un yeni versiyonu beklendiği üzere Apple 10 Eylül etkinliğinde duyuruldu. Apple Watch Series 5, selefinin tasarımını korurken, ekran tarafında önemli bir yenilikle birlikte geliyor.

Apple Watch Series 5 gövde büyüklüğü tarafında bir değişiklik sunmuyor. Ekran büyüklüğü de Series 4 modellerininkiyle aynı. Ancak sürekli açık Retina ekran sayesinde saatinizin ekranını görmek için bileğinizi hareket ettirmeniz, ekrana dokunmanız veya herhangi bir düğmeye basmanız gerekmeyecek.

Apple Watch Series 5’in LTPO ekranı sayesinde ekran sürekli açık kalacak. Ekran parlaklığı yüzde 1 seviyesine kadar düşürülebilecek, ancak açık kalıp ekranda saati göstermeyi sürdürecek. Pil ömrü ise 18 saat olarak verilmeye devam ediliyor.

Apple Watch Series 5’in dikkat çekici özelliklerden birisi de yerleşik pusula. Cupertino merkezli şirket, yeni pusula ve güncellenen Harita uygulamasıyla kullanıcılarının doğru yolda olup olmadıklarını görmeyi kolaylaştırmayı vadediyor. Apple Watch Series 5’te sunulan Pusula uygulamasında istikamet, yokuş, enlem, boylam ve yükseklik gibi göstergelere erişilebiliyor. Buna ek olarak, kullanıcılar saat kadranlarına da üç Pusula komplikasyonundan birini yerleştirip yönlerini tek bakışta görebiliyor.

Apple Watch Series 5’te gücünü watchOS 6’dan alan yeni özellikler de kullanıcılarla buluşacak. Bunlardan biri olan Döngü İzleme, kadınların adet döngüleriyle ilgili önemli bilgileri kaydetmesini ve sonraki regl dönemleriyle ve doğurganlık pencerelerini takip etmesini mümkün kılıyor. Gürültü uygulaması kullanıcıların, konserler ve spor etkinlikleri gibi ortamlarda işitme üzerinde olumsuz bir etkisi olabilecek ortam sesi seviyelerini anlamalarına yardımcı olmayı sağlıyor.

Apple Watch Series 5’in hücresel bağlantılı modellerinde ise uluslararası acil arama desteği sunuluyor. Bu özellik sayesinde kullanıcıların iPhone’ları yakınlarında olmasa bile acil servis numaralarını aramaları mümkün oluyor. Bu özellik, etkinleştirildiği takdirde düşme algılama özelliğiyle birlikte de çalışabiliyor.

Apple Watch Series 5 ne zaman çıkacak?

Apple Watch Series 5’te alüminyum, paslanmaz çelik ve seramik kasa seçeneklerinin yanına titanyum da ekleniyor.

apple watch series 5
Görsel: Apple

Apple Watch Series 5’in GPS modeli bugün itibarıyla 41 ülke ve bölgede siparişe açılacak. Hücresel bağlantı desteğine sahip Cellular modelin siparişe açılacağı ülke ve bölge sayısı ise 22. Her iki model de 20 Eylül Cuma günü itibarıyla mağazalarda olacak. ABD’de GPS model 399 dolar, Cellular model ise 499 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak.

Detaylar geliyor…

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER