Eğlence

Apple TV+ Dickinson’ın ilk fragmanını yayınladı – Video

apple tv plus dickinson
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple önümüzdeki sonbahar itibarıyla faaliyete geçecek çevrimiçi içerik platformu Apple TV+‘ta yayınlanacak yapımların fragmanlarını paylaşmaya devam ediyor. Apple TV Plus aboneleriyle buluşacak ilgi çekici yapımlardan birisi olan Dickinson için hazırlanan ilk fragman da yayınlandı. Başrolünü Hailee Steinfeld‘ın üstlendiği dizide ünlü şair Emily Dickinson‘ın hayatı anlatılacak.

Apple tarafından yayınlanan kısa tanıtım metninde şu ifadeler yer alıyor: “Dickinson; toplumun, cinsiyetin ve ailenin kısıtlamalarını ünlü şair Emily Dickinson’ın perspektifinden cesurca keşfedip açığa çıkarıyor.”

Dickinson’ın altında daha önce The Newsroom ve The Affair gibi projelerde de yer alan Alena Smith‘in imzası bulunuyor.

Dizinin ilk fragmanı, oldukça farklı bir Emily Dickinson portresi çiziyor. Uzun süre boyunca utangaç bir münzevi olarak bilinen ünlü şairin aslında bir revizyonist olduğu akademisyenlerin yaptığı araştırmalar sayesinde ortaya çıkmıştı. Dizide ise Dickinson’a daha gerçek dışı bir bakış atılıyor ve ünlü şair, ailesini üzen “özgür ruhlu bir asi” olarak resmediliyor.

Dickinson’ın fragmanında komedi üstüne bir vurgu yapılmıyor. Ancak müzik tercihi ve fragmanın tarzı, Alena Smith’in tercihini hikayeye bazı tarih dışı modernleştirmeler eklemekten yana kullandığını gösteriyor. Söz konusu yaklaşımının günümüzde yapılan tarihi drama-komedi dizilerinde tercih edilen bir anlayış olduğunu belirtmekte fayda var.

Dickinson Apple TV Plus tarafından fragmanı yayınlanan dördüncü yapım

Dickinson, fragmanı Apple TV Plus tarafından yayınlanan dördüncü yapım oldu. Daha önce For All Mankind, Snoopy in Space ve The Morning Show için hazırlanan fragmanlar izleyicilerle buluşmuştu. Apple TV+’ın sonbaharda yayına başlaması planlansa da, kesin yayın tarihi ve aylık abonelik ücreti henüz açıklanmış değil.

İLGİLİ HABERLER