Teknoloji

Amazon Ice serisiyle akıllı telefon pazarında şansını bir kez daha deneyebilir

amazon iceAmazon’un akıllı telefon pazarında şansını bir kez daha denemeye hazırlandığı söyleniyor. Gadget 360’ın haberine göre, şirket yeni telefonlarında başarısızlığa uğrayan Fire serisinden daha farklı bir yol izleyecek. Amazon Ice adını taşıyacağı iddia edilen telefonlarda, Play Store’da dahil olmak üzere tüm Google uygulama ve servislerine erişilebileceği öne sürülüyor.

Amazon Fire Phone’da ABD pazarını hedeflemişti. Ice serisinde ise odak noktasının Hindistan gibi gelişen pazarlar olacağı konuşuluyor. Ice telefonlardan biri için ortaya atılan bileşen listesi de hedef pazar iddiasıyla örtüşüyor. Serideki telefonlardan birinde 5.2 ila 5.5 inç arası ekran, 2 GB RAM, 16 GB dahili depolama alanı, telefonun arkasına yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı ve Qualcomm Snapdragon 435 işlemci bulunacağı söyleniyor. Gadget 360’a göre, bu bileşenlere sahip telefonun fiyat etiketinde 93 dolar yazacak.

Gadget 360’ın kaynağına göre, Ice serisi telefonlarda Amazon’un dijital asistanı Alexa bulunmayacak. Ancak telefon henüz geliştirme aşamasında olduğu için bunun değişebileceğini belirtmek gerekiyor.

Amazon’un Fire Phone girişiminin başarısızlığının altında çok sayıda neden bulunuyor. Hareketle kontrol özelliklerine fazla odaklanılması, fiyatının yüksek olması, ABD’de sadece AT&T tarafından satılması bu nedenler arasında ön plana çıkıyor. Telefonun satış performansının çok kötü olması, Amazon’un birkaç hafta içinde kendi sitesinde bile fiyat kırmasına neden olmuştu. Google Mobil Servisleri’nin desteklenmemesi de Fire Phone’u başarısızlığa götüren sebeplerin üzerine adeta tuz biber ekmişti. Android uygulamalarını çalıştırmayan telefonun cazibesi iyiden iyiye azalmıştı.

Amazon Ice ile Google’a da hedeflerine ulaşmasında yardımcı olabilir

Amazon Ice serisiyle Fire Phone’da yürüdüğünden farklı bir yolda yürüyecek. Google’ın servislerini tamamen benimseyecek gibi görünen şirket, Apple ve Samsung’un hakimiyetindeki üst segment yerine orta segmenti kendisine hedef olarak seçecek. Gelişmekte olan pazarların hedef olarak seçilmesi de, Amazon’un önünde büyük bir potansiyel olduğu anlamına geliyor. Amazon’un Android’i kucaklaması ve orta segmente odaklanması, Google’a da işletim sistemini daha çok kişiye ulaştırma hedefinde yardımcı olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER