Teknoloji

Microsoft Xbox Project Scorpio için logosunu seçmiş olabilir

microsoft xbox project scorpio logoMicrosoft, “S” harfli şeklindeki bir logonun ticari marka haklarını almak için başvuruda bulundu. Söz konusu logo, bir NeoGAF kullanıcısı tarafından ortaya çıkarıldı. Ticari marka başvurusu, logonun ne için kullanılacağı konusunda da fikir veriyor. Başvuru dosyasına göre; logo, video oyun konsollarında veya bilgisayarlara ya da oyun konsollarına yerleştirilebilecek bilgisayar oyun yazılımlarında kullanılabilecek. Yeni logonun kullanılabileceği alan oldukça geniş görünüyor. Ancak Microsoft Xbox Project Scorpio olarak anılan yeni nesil konsolun ismi bu geniş alanda biraz öne çıkıyor.

Ticari marka başvurusunun yapıldığı dönem de logonun Project Scorpio için hazırlanmış olması ihtimalini artırıyor. Microsoft kısa süre önce Project Scorpio’nun geliştirici kitini görücüye çıkarmıştı. Şirket, Xbox Project Scorpio konsolun nihai sürümünü önümüzdeki pazar günü E3 2017 kapsamında düzenleyeceği etkinlikte duyurmayı planlıyor.

Microsoft’un bu etkinlikte konsolun gerçek ismini ve fiyatını açıklaması, aynı zamanda son tasarımını gözler önüne çıkarması bekleniyor. Şirketin geçtiğimiz sonbaharda duyurduğu Surface Studio’nun ismi, tanıtım etkinliğinden kısa bir süre önce internete sızmıştı. Aynı senaryonun logo için tekrarlanması şaşırtıcı olmayacaktır.

Microsoft Xbox Project Scorpio için seçilen isim E3 2017 etkinliğinde ortaya çıkacak

Microsoft’un logoyu nerede kullanacağı ve Project Scorio’nun nihai ismi konusunda nasıl bir karar aldığı, şirketin E3 2017 kapsamında düzenleyeceği etkinlikte ortaya çıkacak. Etkinlik, 12 Haziran Pazartesi günü Türkiye saatiyle 00:00’da başlayacak.

İLGİLİ HABERLER