Teknoloji

YouTube video durdurulduğunda reklam göstermeyi test ediyor

youtube reklam

YouTube kullanıcıları platformdaki yoğun reklam gösteriminden duydukları rahatsızlıkları giderek daha yüksek bir sesle dile getiriyor. Ancak bu itirazlar Google tarafında pek etki etmiyor gibi görünüyor. Şirket, YouTube’da reklam gösterimi için yeni bir yöntem test ediyor.

Bu test kapsamında YouTube’da videolar durdurulduğunda da ekranda reklam gösteriliyor. Alphabet’in en son finans raporunun değerlendirildiği toplantıda konuşan Google’dan Philipp Schindler, testlerde pozitif sonuçlar elde ettiklerini dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı: “Birinci çeyrekte, kullanıcılar organik içeriklerini duraklattıklarında ortaya çıkan, kesintisiz yeni bir reklam formatı olan, bağlı TV’lerde reklamları duraklatma pilot uygulamasının kullanıma sunulmasından büyük ilgi gördük.”

Schindler, YouTube’un duraklatma reklamlarının “güçlü marka yükselişi sonuçları sağladığını” ve “reklamverenlerden premium fiyatlandırma talep ettiğini” de sözlerine ekledi.

Google, YouTube’daki duraklatma reklamlarının ilk performansından memnun görünüyor. Bu da mevcut test döneminin tamamlanmasının ve gerekli verilerin toplanmasının ardından daha fazla kullanıcıların bu formatta reklamlar görme ihtimalini artırıyor.

YouTube yeni reklam formatını denemeye geçtiğimiz yıl belli bölgelerde başlamıştı. O dönemde şirketten yapılan açıklamada, duraklatılan videonun küçültüleceği ve yanında bir reklam gösterileceği belirtilmişti.

YouTube yeni reklam formatını ilk olarak TV’lerde uygulayacak

Schindler yeni formatın ne zaman YouTube’un geneline yayılacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak şirketin bu formatı ilk olarak akıllı TV’lerde yayınlayacağı biliniyor. Süre, geçilebilirlik ve diğer detaylar ise belirsizliğini koruyor. Bu reklamların YouTube’un mobil uygulamalarında sunup sunmayacağı da şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER