Manşetler

AirPods 3 Ön İnceleme – Video

airpods 3

Apple, uzun zamandır bu sayfalarda da yer verdiğimiz dedikoduların ve sızıntıların sonunda, geçtiğimiz ayki 18 Ekim etkinliğinde 3. nesil AirPods modelinin duyurusunu gerçekleştirmişti. Beklendiği gibi, AirPods Pro’nun tasarımını izleyen bu yeni kablosuz kulaklık, ondan farklı olarak açık uçlu bir tasarımla geliyor. 1999 TL’lik fiyat etiketiyle Türkiye’de satışa çıkan kablosuz kulaklık elimize ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesi Teknoblog’da olacak. Ancak öncesinde kutusundan çıkardık ve ilk izlenimlerimizi aktardık. Yukarıdaki videoda anlattıklarımızın özeti ise bu ön inceleme yazısında yer alıyor.

Kutu içeriği bakımından AirPods 3’ün AirPods Pro veya daha önceki tam kablosuz AirPods modellerinden fazla bir farkı yok. Hızlı başlangıç kılavuzu, garanti belgesi ve kullanma kılavuzu gibi kağıtları içeren bir zarfın hemen altında şarj kutusuna yerleştirilmiş biçimde üçüncü nesil AirPod’lar yer alıyor. Bu kutunun yerleştirildiği yatağın alt tarafındaysa USB-C-Lightning kablosu var. AirPods 3’ün şarj kutusu MagSafe uyumlu kablosuz şarj desteğine sahip. Aynı zamanda Qi şarj cihazlarını da destekliyor. Ancak bu tür desteğe sahip aksesuarları elinde barındırmayanlar için çare alttaki Lightning portunu kullanmak. Bir MacBook, iMac, USB-C portlu bilgisayarı, uyumlu bir güç adaptörünü veya USB-C portlu iPad’leri şarj için kullanabilirsiniz. MagSafe desteğinin eklenmiş olması, geleceğin iPhone modellerine ters kablosuz şarj özelliğinin eklenmesi durumunda daha fazla yardımcı olacaktır. AirPods 3’ün şarj kutusu MagSafe özellikli iPhone 13 Pro’ya hafif de olsa tutunuyor, ancak bu kuvvet sıkı tutunma için yeterli değil. Zaten ters şarj imkanı da yok.

airpods 3

Kurulum her zaman olduğu gibi çok basit. Şarj kutusunu bağlayacağınız iPhone’un veya iPad’in yanına getirin, kutunun kapağını açın, mobil cihazın ekranındaki çıkan pencerede Bağlan’a tıklatın. Hepsi bu kadar… Sonrasında müziğin veya diğer içeriklerin keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz.

AirPods 3 tasarımı AirPods Pro’nunkiyle neredeyse tamamen aynı. En büyük fark, Pro modelinde gördüğümüz silikon uçların olmaması. Bunun yerine birinci ve ikinci nesil AirPod’lar gibi açık uçlu bir tasarım tercih edilmiş. Apple, buna bağlı olarak kulaklıkta aktif gürültü engellemeye yer vermiyor. Aslında bunun eksikliğini müzik dinlerken pek hissetmezsiniz, çünkü sesi dış ortamı bastırmak için yeterli şiddete sahip olacaktır. Adaptive EQ teknolojisi ise, var olan iç kulak mikrofonu sayesinde orta ve yüksek frekansların dinamik biçimde ayarlanmasını sağlıyor.

Bir de uzamsal ses desteği var ve ilk izlenimlerimize göre AirPods 3’te fark yaratan nokta burası. Uzamsal ses, dinlediğiniz sesin çevresel ses etkisini ve şiddetini artırıyor. Apple, Dolby Atmos teknolojisinden de yararlanarak sarmalayıcı bir ses deneyimi oluşturuyor. Apple Music’teki Uzamsal Ses destekli parçalarda bunun keyfini çıkarabilirsiniz. Bununla birlikte Apple, üçüncü nesil AirPod’larda uzamsal sesi her zaman kullanmanıza da izin veriyor. Bunun ayarını Denetim Merkezi’ndeki ses bölümünden yapabilirsiniz.

üçüncü nesil airpods

Maksimum ses çıkış şiddeti AirPods 2’dekine göre bir kademe daha artırılmış. Bununla birlikte Uzamsal Ses’i etkinleştirdiğinizde, şiddet biraz daha artıyor ve ortaya, yüksek sesle müzik dinlemeyi sevenleri tatmin edecek bir ses çıkıyor. Ayrıca tizler ve basların yoğunluğu, uzamsal ses modunda biraz daha iyi biçimde hissediliyor. Bu arada Denetim Merkezi içindeki ayarların arasında kafa izleme seçeneği var. Bunu açtığınız zaman, müzik veya diğer içerikleri oynatan cihaza göre sesin geldiği yön ayarlanıyor.

Aktif gürültü engelleme sisteminin olmaması, Apple’ın üçüncü nesil AirPods modelinin pil ömrü konusunda elini biraz daha rahatlatıyor. Apple, tek bir şarjla altı saate kadar müzik dinleme imkanının sunulduğunu, şarj kutusuyla toplam sürenin 30 saate çıktığını belirtiyor. Kulaklıkları sadece beş dakikalığına kutuda bekleterek de bir saatlik dinleme süresine ulaşılabiliyor. Yakında yayınlayacağımız detaylı incelemede AirPods 3 pil performansı hakkında da daha fazla bilgi vereceğiz.

airpods 3

AirPods Pro’nunkine benzeyen yapısı, kulaklık üzerinden çalma kontrollerinde de değişikliğe neden oluyor. Kısalan gövde kısımlarına yerleştirilen kuvvet sensörleri sayesinde, her bir gövde bölümüne hafifçe bastırarak oynatma, duraklatma, parça ilerletme ve geri alma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. AirPods Pro’dan farklı bir deneyim yok, yalnızca hafifçe bastırıp bekletme ile gürültü engelleme modunu değiştirme özelliği bulunmuyor.

Doğrusu AirPods Pro’yu kullanmak oldukça rahat. Kısalan ve daha açılı gövde yapısı sayesinde kulağa iyi biçimde oturuyor. Aynı durum şimdi açık uçlu tasarıma sahip AirPods 3 için de geçerli. Birinci ve ikinci nesil AirPod’lara göre biraz daha rahat hissettiriyor. Videoda da görebileceğiniz gibi, kafanızı hızlıca oynattığınızda yerinden kolay kolay çıkmıyor.

AirPods 3 ile ilgili ilk izlenimlerimizi aktardık. Daha fazla detaya yakında yayınlayacağımız incelemede yer vereceğiz. Eğer sorularınız varsa, YouTube’dan veya sosyal medya kanallarımızdan bize iletebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER