Ulaşım

Subaru ilk tam elektrikli otomobili Solterra’yı tanıttı

subaru solterra

Subaru’nun ilk elektrikli otomobili Solterra resmen gözler önüne çıktı. Geçtiğimiz mayıs ayından bu yana bazı özellikleri paylaşılan Subaru Solterra, Toyota’nın bZ4x modeliyle büyük benzerlikler taşıyor.

İki elektrikli otomobilde de Subaru ve Toyota’nın birlikte geliştirdiği elektrikli otomobil platformu kullanılıyor. Tek ve çift motor seçenekleri bulunan Solterra, 71.4 kWh kapasiteli bataryayla geliyor.

Solterra’nın tek motorlu versiyonu tam şarjla 531 kilometre yol katedebilecek. Çift motorlu versiyonda ise menzil 459 kilometreye düşecek. Bu hesaplamaların Japonya’daki standartlar doğrultusunda yapıldığını belirtmekte fayda var.

150 kW hızlı şarj desteğine sahip Solterra’nın bataryası 30 dakika içinde yüzde 80 oranında dolacak. Otomobilde bataryadan fazla güç çekmeden koltukları ısıtmayı sağlayacak bir ısı pompası da mevcut.

Solterra’nın çift motorlu versiyonunda Subaru’nun tescilli X-MODE kontrol sistemi bulunuyor. Bu sistem arazi koşullarında daha iyi bir sürüş deneyimi vadediyor. Yeni Tutuş Kontrol özelliği de otomobilin yol dışında giderken sabit bir hızda ilerlemesini mümkün kılıyor.

subaru solterraSubaru Solterra 2022’nin ortalarında Japonya, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avrupa ve Çin gibi pazarlarda satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER