Manşetler

İşte karşınızda 3. nesil AirPods, Türkiye fiyatı da belli oldu

airpods 3

Apple, 18 Ekim etkinliğinde beklendiği üzere üçüncü nesil AirPods kablosuz kulaklığının duyurusunu gerçekleştirdi. H1 çipin gücünü Apple tasarımı akustik sistemle bir araya getiren yeni AirPods, bilişimsel ses teknolojisini kullanarak Adaptif EQ özelliğine sahip çığır açan bir ses kalitesi sunuyor.

Apple’ın belirttiğine göre kullanıcılar Apple Music’te, fimlerde ve TV programlarında Dolby Atmos özellikli uzamsal ses teknolojisinden dinamik kafa izleme özelliğiyle birlikte yararlanabiliyor. Tere ve suya dayanıklı yeni AirPods’da, müziği ve telefon aramalarını kolay ve pratik bir şekilde kontrol etmenizi sağlayan bir kuvvet sensörü bulunuyor. Daha uzun pil ömrü, altı saate kadar dinleme süresi sunuyor. Kullanışlı şarj kutusuyla toplam dinleme süresi 30 saate kadar ulaşıyor. Dünyanın en popüler kulaklık ailesine katılan AirPods (3. nesil), bugünden itibaren sipariş edilebilecek ve 26 Ekim Salı gününden itibaren mağazalarda yerini alacak.

Apple, hafif ve konturlu yeni bir tasarıma sahip AirPods’un konfor sağlamak ve sesi kulağa yönlendirmek için en doğru açıyla kulağa oturduğunu söylüyor. Bir önceki nesle göre daha kısa olan alt uç, hem daha zarif bir görünüm sunuyor hem de medya denetimi için AirPods Pro’da da bulunan kullanışlı kuvvet sensörüyle birlikte geliyor. Tere ve suya dayanıklı yeni AirPods, kulaklıklar ve şarj kutusu için IPX4 derecesine sahip.

AirPods 3 ses özellikleri

3. nesil AirPods, özel sürücü ve yüksek dinamik aralıklı amplifikatörü sayesinde temiz ve net yüksek frekansları olan güçlü baslar sunuyor. Akustik ağ dokusuyla kaplı mikrofon, rüzgar sesinin azaltılmasını sağlıyor. Böylece, aramalarda konuşan kişinin sesi net bir şekilde iletiliyor. AirPods aynı zamanda FaceTime aramalarında net ve doğal iletişim sağlayan ve Full HD ses kalitesi sunan üstün konuşma codec’i AAC-ELD’ye sahip.

Yeni AirPods’da, Adaptif EQ ve dinamik kafa izleme özellikli uzamsal ses teknolojisi gibi, müşterilerin AirPods Pro ve AirPods Max’te tanıyıp sevdikleri çığır açan deneyimleri daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için bilişimsel ses özelliği kullanılıyor. Ayrıca, zengin ayrıntılar sunan mükemmel bir dinleme deneyimi için AirPods’un kullanıcının kulağına oturma şekline göre sesi gerçek zamanlı olarak ayarlayan Adaptif EQ özelliği bulunuyor. İç kısım mikrofonu sesi izliyor, ardından bilişimsel ses özelliğinden güç alan Adaptif EQ, kulağa uyumdaki farklılıklara bağlı olarak yaşanabilecek kayıpları telafi etmek için düşük ve orta frekansları ayarlıyor.

Uzamsal ses teknolojisi, sesi mekan içinde neredeyse her yere yerleştirerek üç boyutlu, sinematik bir deneyim yaratıyor. Ve Dolby Atmos ile AirPods, şimdiye kadarki en yüksek ses kalitesini sunuyor. Kullanıcılar bu çok katmanlı deneyimden dinamik kafa izleme özelliğiyle de yararlanabiliyorlar. Böylece müzikler, videolar, hatta Grup Facetime aramaları bile hiç olmadığı kadar etkileyici bir deneyime dönüşüyor. Yeni AirPods, gelişmiş uzamsal ses algoritmaları kullanarak ve her kulağın aldığı frekansları detaylı bir şekilde ayarlamak için yönlendirmeli ses filtreleri uygulayarak sesi kullanıcıyı her yönden saracak şekilde yerleştirebiliyor.

AirPods’u diğer Apple aygıtlarıyla otomatik olarak eşleştiren tek dokunuşla kurulum kolaylığı sayesinde, kullanıcılar müziğin tadını gün boyunca zahmetsizce çıkarabiliyorlar. Ses Paylaşımı özelliği, dinleyicilerin iPhone, iPad, iPod touch veya Apple TV kullanırken ses akışını iki çift AirPods, AirPods Pro ya da AirPods Max arasında paylaşmalarına olanak tanıyor. Yeni ten algılama sensörü, AirPods’un kulağa mı takılı olduğunu yoksa kullanıcının cebinde ya da masada mı durduğunu doğru bir şekilde ayırt edebiliyor ve AirPods kulaktan çıkarıldığında ses çalmayı duraklatıyor. Hüzmeleme özellikli mikrofonlar, ses netliğini artırmak için ortam gürültüsünü engelliyor ve kullanıcının sesine odaklanıyor. Ayrıca kullanıcılar, komutları iletmek için “Hey Siri” diyerek bu deneyimi ellerini kullanmadan yaşayabiliyorlar.

airpods 3

AirPods (3. nesil), altı saate kadar dinleme süresi ve dört saate kadar konuşma süresiyle, önceki nesillere kıyasla ekstra bir saat pil ömrü sağlıyor. Yalnızca beş dakika şarjla yaklaşık bir saatlik pil ömrü elde edilebiliyor. Ve şarj kutusunda 4 ek şarjla, kullanıcılar toplam 30 saate kadar dinleme süresine sahip olabiliyorlar.3 AirPods şimdi kolay kablosuz şarj için MagSafe ekosisteminin de bir parçası.

AirPods 3, 1999 TL’lik fiyat etiketiyle bugünden itibaren ABD’de ve 26’dan fazla ülkede satışa sunuluyor. Gelecek hafta da satışları başlayacak. Bu arada Apple, AirPods Pro’yu da şarj kutusuyla birlikte 2899 TL’ye satıyor. 2. nesil AirPods ise 1449 TL’ye satılacak.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER