EğlenceManşetler

Twitter Vine’ı kapatmak yerine elden çıkarabilir

vine videoları

twitter vineTwitter bundan iki hafta önce kısa video servisi Vine’ı kapatacağını açıklamıştı. Ancak gelen son haberler, Vine’ın yeni bir çatı altında yaşamayı sürdürebileceği ihtimalini gösteriyor. TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, Twitter Vine için gelen çeşitli teklifleri değerlendiriyor. Haberde bu tekliflerden bazılarının değerinin 10 milyon doların altında olduğu belirtiliyor. Vine’ın Twitter’a aylık maliyetinin 10 milyon dolar civarında olduğu düşünülünce tekliflerin pek de parlak olmadığı görülüyor. Mikro blog servisinden henüz bu iddialarla ilgili olarak bir açıklama gelmiş değil.

Twitter’ın maliyetlerini kısmak amacıyla kapatma kararı aldığı Vine, el değiştirdiği takdirde hayatta kalabilir. En azından olası bir satış, geniş Vine arşivini daha sağlam biçimde koruma altına alabilir. Satış gerçekleştiği takdirde yıllardır ciddi anlamda bir yenilikten geçmeyen Vine, uzun süren uykusundan uyanabilir. TechCrunch’ın haberine göre, Vine’a gösterilen bu ilgide uygulamanın kapanacağı haberinin yarattığı üzüntü dalgası önemli bir rol oynuyor.

Twitter Vine’ın kısa video paylaşımının bir numaralı adresi olmasını hedeflemişti

Twitter Vine’ı hayata geçirirken uygulamanın kısa video paylaşmak isteyenlerin bir numaralı adresi olmasını amaçlamıştı. Ancak bir tür eğlence ağına dönüşen Vine, sevilen ama Twitter’ın genel video stratejisine katkı sağlamayan bir platform niteliği kazanmıştı.

Vine’ın potansiyel alıcılarının işi hiç de kolay görünmüyor. Yeni sahibinin yıllardır aşağıya giden kullanım oranını yeniden artırıp artıramayacağı şu an için bilinmiyor. Twitter’ı kapatma kararı almaya iten sabit giderlerin fazlalığı ve somut bir gelir modelinin olmaması gibi problemler de olası bir satış durumunda çözüm bekleyen konular arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER