Eğlence

Facebook Messenger Instant Games ile oyun deneyimi yaşatabilir

facebook messenger
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook messenger instant gamesFacebook bir süre önce Messenger servisi içinde kullanıcılarına biri futbol diğeriyse basketbol temalı olmak üzere iki oyun sunmuştu. Ortaya çıkan yeni bilgiler, her iki oyunun da “Instant Games” adını taşıyan geniş ölçekli bir projenin testleri olduğunu gösteriyor. Facebook’un yakında bu projeye resmiyet kazandırabileceği ve Messenger kullanıcılarına daha fazla oyun sunabileceği söyleniyor. Projenin kasım ayı içinde hayata geçebileceği konuşulsa da, bu tarihte sarkma yaşanması da ihtimaller arasında yer alıyor. Instant Games ile Messenger kullanıcıları hızla erişilebilen oyunları arkadaşlarıyla birlikte deneyimleyebilecek. Bu proje sayesinde servise daha fazla kullanıcının çekilmesinin de hedefler arasında olduğu söylenebilir.

Facebook Messenger Instant Games projesiyle ilgili ilk bilgiler, The Information tarafından gün yüzüne çıkarılmıştı. TechCrunch sitesinde yayınlanan haber ise proje dair biraz daha fazla detaya ulaşmayı mümkün kılıyor. TechCrunch’ın kaynaklarına göre, Candy Crush’ın yapımcısı Instant Games için hazırladığı “Shuffle Cats Mini” isimli oyunu Yeni Zelanda’da test ediyor. Platformun ilk günden itibaren başka stüdyolar tarafından geliştirilen oyunları da barındırması bekleniyor.

Doğrudan Facebook Messenger üzerinden erişilebilecek oyunlar için “hafif sıklet” tanımlaması kullanılıyor. Messenger kullanıcıları, cihazlarının iOS veya Android işletim sistemli olmasından bağımsız olarak birbirlerine karşı oyun oynayabilecek. Facebook Messenger Instant Games ile sunulacak oyun deneyiminin “eş zamansız” olması öngörülüyor. Yani oyuncular hamlelerini yaptıktan sonra karşı tarafın hamlesini gerçekleştirmesini bekleyecek.

Facebook Messenger Instant Games için geliştirici kiti yayınlanması bekleniyor

Facebook’un kasım ayı içinde Instant Games oyunlarının hazırlanması için bir geliştirici kiti yayınlaması bekleniyor. Proje çerçevesinde sunulacak oyunlar için herhangi bir ücret ödemenin gerekip gerekmeyeceği ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER