Teknoloji

Sony OnLive’ın varlıklarını satın aldı, OnLive 30 Nisanda kapanıyor

onlive-logo

OnLive’ın fişi çekilmek üzere. Bulut tabanlı oyun servisinin aboneleri 30 Nisan tarihine kadar oyunlarını oynayabilecek, daha sonra da kapanış gerçekleşecek. Yine de, bulut tabanlı oyun için yapılan bu deneysel girişimin sonuçsuz kaldığı söylenemez, çünkü Sony OnLive’ın varlıklarının büyük bir kısmını satın aldı.

Sony bir süredir ABD’de, PlayStation Now adlı bulut tabanlı oyun platformunu test ediyor. Servisin çok yakında İngiltere’de de faaliyete geçmesi bekleniyor. OnLive’ın satın alınan çeşitli varlıklarının arasında yayın teknolojileriyle ilgili geniş çaplı patent portföyü de bulunuyor ve bu patenler sayesinde Sony’nin oyun yayını servisi gelecekte daha iyi bir hâl alabilir.

Sony Computer Entertainment başkan yardımcısı Philip Rosenberg bu stratejik satın almaların oyuncular için büyük fırsatlar sunacağını, ayrıca Sony’ye bulut tabanlı oyun teknolojileriyle ilgili müthiş bir patent porfolyosu kazandırdığını kaydetti.

Mevcut OnLive aboneleri bu ay sonu itibarıyla içeriklerine erişemeyecek, satın alınan oyunlara da bu tarihten sonra erişim mümkün olmayacak. 28 Mart sonrasında yenilenen veya satın alınan aboneliklerin paraları da iade edilecek.

OnLive üzerinden, CloudLift servisinde yayını yapılmak amacıyla satın alınan oyunlara Steam aracılığıyla erişmek mümkün olacak.

Sony’nin OnLive’ın varlıklarını satın alması ve bu servisin kapanması PlayStation Now’ın bulut tabanlı oyun arenasında tek bir rakibi kalacak, o da şu anda Nvidia Shield sahiplerine ücretsiz olarak sunulan Nvidia Grid. Ayrıca OnLive ikinci kez kapanış haberiyle karşımıza çıkıyor, ancak bu kez kapanış kararı kalıcı olacak gibi görünüyor.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER