Ulaşım

BMW her yeni modelinin hibrit versiyonunu da çıkaracak

bmw elektrikli otomobil android auto
bmw-otomobil-logo-030415
Görsel – Engadget

BMW geçtiğimiz aralık ayında sadece temel modelleri için elektrikli seçenekler üreteceğini vadetmişti, ancak görünüşe göre şirket bu girişimini gelecekteki bütün yeni modellerine getirmeyi planlıyor.

BMW Kuzey Amerika CEO’su Ludwig Willisch, Autoblog sitesine verdiği röportajda, tanıtılan her yeni modelle birlikte o modelin bir hibrit versiyonunun da çıkaracağını açıkladı. Şirket daha önce elektrikli motor aksamının bütün araçlarına eklenebileceğini açıklamıştı. Bu nedenle atılan son adımın mantıklı olduğunu söyleyebiliriz.

Öte yandan Willisch, BMW’nin Tesla Model S’e rakip olacak BMW i5/i7 hibrit elektrikli otomobiliyle ilgili dedikoduların da önünü kesecek bir açıklama yaptı. New York Otomobil Fuarı sırasında verilen röportajda BMW’nin böyle bir otomobili olmadığını ve hiçbir zaman da bunun gerçeğe dönüşmeyeceğini kaydetti. Görünüşe göre şirket şu an için benzinle çalışan modellerin hibrit versiyonlarını çıkarmaya daha fazla odaklanacak. Umarız bu yeni modeller daha az çevre dostu eşlerinden daha pahalı olmaz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER