Teknoloji

Phil Schiller ve Scott Forstall Apple ve Samsung arasındaki davanın yeni duruşmalarında ifade verecekler

Apple ve Samsung arasındaki patent davasının tazminat miktarını yeniden belirlemek için görülecek duruşmalarına kısa bir süre kala ifadesine başvurulacakların listesi netlik kazanıyor. Apple’ın küresel pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Phil Schiller, bu listenin en üst düzey isimlerinden biri olarak dikkat çekerken, geçtiğimiz yıl Apple Haritalar’ın kötü başlangıcından sorumlu tutulmasının ardından şirketten ayrılan eski Apple yöneticisi Scott Forstall da listede yer alıyor.

apple-samsung-mahkeme-250812

Apple ve Samsung arasındaki hukuk savaşının en büyük cephesi olan ABD’deki davanın yeni duruşmaları öncesi taraflardan verilen olası tanık listesinde yer alan Schiller ve Forstall’ın ifade vermemesi gibi bir ihtimal mevcut olsa da, Apple’ın ilkeleri konusundaki güçlü duruşu ve ortadaki tazminat miktarının büyüklüğü bu ihtimalin gerçekleşmesi ihtimalini fazlasıyla azaltıyor.

Apple’ın iPhone ve iPad’de kullandığı teknoloji ve tasarımın Samsung tarafından rakip ürünlerde izinsiz olarak kullanıldığı iddiasıyla açtığı davada 2012’nin ağustos ayında karar veren jüri, Samsung’un Apple’a 1.04 milyar dolar tazminat ödemesine hükmetmiş; ancak davanın hakimi Lucy Koh bu tutarı 450 milyon dolara indirmişti. Kasım ayında yeniden başlayacak duruşmalarda bu tazminat miktarının ne kadar olması gerektiği yeniden masaya yatırılacak.

İlgili >> PCWorld

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER