Teknoloji

TikTok ABD’de gizlilik ve güvenlik soruşturmasıyla karşı karşıya kalabilir

abd tiktok pulse tiktok youtube

Halihazırda uygulamanın ABD’de yasaklanmasına yol açabilecek bir yasa teklifiyle mücadele eden TikTok, yakında kendisini ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) hedefinde bulabilir. Politico’nun haberine göre; FTC, şirkete yönelik, dava veya büyük para cezasıyla sonuçlanabilecek çok yıllık bir soruşturmayı tamamlamaya yakın.

Soruşturmanın, çocukların kullanıcı verilerinin işlenmesi de dahil olmak üzere uygulamanın gizlilik ve güvenlik uygulamalarına odaklandığı belirtiliyor. Politico’nun haberine göre; FTC, Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası’nın (COPPA) potansiyel ihlallerini mercek altına almış durumda. Ayrıca Çinlilerin Amerikan kullanıcıların verilerine erişimi olmadığı açıklamasının yanıltıcı olup olmadığı da inceleniyor.

TikTok, veri gizliliği konusunda düzenleyicilerle 2019 yılında yaptığı anlaşmanın şartlarını ihlal ettiği için de cezalandırılabilir.

FTC’nin incelemesinin bir davayla mı yoksa başka bir işlemle mi sonuçlanacağı belli değil. Ancak bu soruşturma, en büyük pazarında geleceğini güvence altına almaya çalışan şirket için bir başka baskı kaynağı.

TikTok ABD’de yasaklanma tehdidiyle karşı karşıya

TikTok’un ana şirketi ByteDance’i uygulamayı satmaya zorlayacak veya ABD’de doğrudan yasakla karşı karşıya bırakacak yasa tasarısı Temsilciler Meclisi’nde hızlı bir şekilde kabul edildikten sonra şimdi de Senato tarafından değerlendiriliyor. ByteDance’e TikTok’u elden çıkarması için baskı yapmaya çalışan Biden Yönetimi de bu tedbiri destekliyor. ABD istihbarat yetkilileri de uygulamanın oluşturduğu iddia edilen ulusal güvenlik riskleri hakkında senatörlere bilgi verdi.

TikTok henüz bu bu yeni iddiayla ilgili olarak bir açıklama yapmış değil.

İLGİLİ HABERLER