Teknoloji

OLED iPhone ekranının üretimi için LG ve Samsung yarışıyor

oled-iphone-konsept-311016Güney Koreli kaynaklar, Samsung ve LG’nin önümüzdeki yıl tanıtılacağı söylenen OLED iPhone’un ekranını üretmek için zorlu bir mücadele içine girdiğini iddia ediyor. İki şirketin OLED ekran üretimi için toplam 11 milyar dolar değerinde yatırım yaptığına dikkat çekildi. Apple gibi büyük bir müşteriyle çalışmak, söz konusu yatırımın karşılığını almak için büyük önem taşıyor.

Analist raporlarına göre, Samsung hali hazırda küçük ve orta ölçekli OLED pazarının yüzde 95’ini elinde bulunduruyor. Akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarları söz konusu kategoride bulunuyor. Monitör ve televizyon ekranları ise bu kategoride yer almıyor. Ancak dünyanın en büyük OLED fabrikasının inşaatını sürdüren LG de pazar liderliği konusunda oldukça istekli görünüyor.

OLED iPhone ekranının üretimi konusunda Sharp da istekli

OLED iPhone ekranının üretimi konusunda LG ve Samsung’un karşısında oldukça ciddi başka bir rakip daha bulunuyor. Foxconn’un sahibi olduğu Sharp, ve Applied Materials da Cupertino merkezli şirket için OLED ekran üretmeye talip olduğu belirtiliyor. Tedarikçilerin bu istekli tavrı, fiyat konusunda Apple’ın elini kuvvetlendirebilir.

Apple’ın 2018 model iPhone’larının tamamında OLED ekrana yer verip vermeyeceği henüz bilinmiyor. Kimi kaynaklarda sadece Plus versiyonda OLED ekran kullanılacağı belirtiliyor. Standart iPhone’a ise 2018 itibarıyla OLED ekranın ekleneceği söyleniyor. Mevcut koşullar çerçevesinde Apple’ın OLED ekran üretimi için sadece Samsung ile çalışması kulağa pek de mantıklı gelmiyor.

İLGİLİ HABERLER