Teknoloji

Jony Ive Touch Bar’ın ötesine geçecek şeyler üstünde çalışıyor

jony ive
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

jony iveApple’ın baş tasarımcısı Jony Ive, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen yeni MacBook tanıtımının ardından verdiği röportajda şirketin tercihleri konusunda önemli bilgiler paylaştı. CNET’e konuşan Ive, ekibinin dokunmatik ekranlı Mac’i uzun bir süre öncesinde geri çevirdiğini belirtti. Cupertino merkezli şirketin baş tasarımcısı, dizüstü bilgisayar alanında Touch Bar’ın ötesinde farklı konseptler üstünde çalıştıklarını da dile getirdi.

Ive, dokunmatik ekranın neden Mac’e uygun olmadığı konusunda da ortaya somut gerekçeler koymadı. Pratik nedenler doğrultusunda böyle bir karar alındığını belirten Ive, çok fazla detaya girmeden bu tarz konularda konuşamadığını ve bu nedenle daha çok şey söylemek istemediğini ifade etti.

Apple baş tasarımcısının bahsettiği farklı konseptler konusunda akıllara gelen ilk şey ise Sonder tarafından geliştirilen e-ink klavye oluyor. Apple’ın üzerindeki tuşları kullanım doğrultusunda değişen e-ink klavyeyi hazırlayan Sonder’i satın almayı planladığına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Bu konuya ilişkin olarak bir şey söylemeyen Ive, Touch Bar’ın ilginç bir istikametin başlangıcı olduğunu belirtti.

Jony Ive: Farklı yaklaşımları değerlendirdikten sonra Touch Bar’da karar kıldık

Ive, Apple’ın yeni MacBook Pro’ya Touch Bar yerleştirme yönünde karar aldığı süreç hakkında da bilgi verdi. Farklı seçenekleri gündeme aldıklarını ve test ettiklerini söyleyen Ive, en sonunda tercihlerini Touch Bar’dan yana kullandıklarını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER