Teknoloji

Instagram ABD’de reklam gösterimine iki ay içinde başlıyor

Facebook’un satın aldığı Instagram’ın er ya da geç reklam yayınına başlayacağı pek çok kişinin ortak öngörüsü haline gelmişti. Nihayet beklenen açıklama geldi ve 150 milyonu aşkın aktif kullanıcısı olan fotoğraf paylaşım servisi, önümüzdeki iki ay içinde reklam gösterimine başlayacağını duyurdu.

instagram-logo-060513

İlk etapta sadece ABD’deki kullanıcılara reklam gösterecek olan Instagram’ın dünya çapında reklam partnerleri bulmasının zaman alacağı düşüncesiyle böyle bir yol izlediği tahmin ediliyor. Şirketten yapılan açıklamada bu reklamların kullanıcıları rahatsız etmeyeceği ve akışa tıpkı normal paylaşımlar gibi ekleneceği belirtildi.

Takip edilmeyen markalardan fotoğraf ve videolar görmek yeni bir şey olacağı için işi ağırdan alacağını duyuran şirket, ilk etapta belli markalara ait az sayıda, yüksek kaliteli fotoğraf ve videoların gösterileceğinin ve bu markaların uzun süredir Instagram üyesi olanlar arasından seçileceğinin altını çizdi. Kullanıcıların beğenmedikleri reklamlarla ilgili olarak Instagram’a geri bildirimde bulunma imkanı da verilirken, şirketin sürekli gelişim için kullanıcılardan gelen girdilere önem verdiği de vurgulandı. Instagram’ın iş operasyonlarından sorumlu direktörü Emily White’ın Coca-Cola ve Ford gibi şirketlerle görüşmeler yaptığı geçtiğimiz ay gündeme gelmişti.

İlgili >> Instagram

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER