Teknoloji

Instagram reklamların nasıl gösterileceğine dair ipucu verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram birkaç hafta önce herkesin beklediği açıklamayı yapmış, reklamlara veya “sponsorlu paylaşımlar” olarak adlandırılan özel paylaşımların çok yakında kullanıcıların haber kaynağı içinde görüntüleneceğini haber vermişti. Şirket reklamların nasıl görüneceği hakkında ilk ipuçlarını paylaştı.

instagram-reklam-241013Sitenin blogu üzerinden paylaşılan yazıda bir reklam örneğine yer verilmiş. Reklam örneği sıradan bir Instagram paylaşımından çok farklı görünmüyor, ancak sağ üst köşede “sponsorlu” olarak çevirebileceğimiz bir yazı bulunuyor. Örnek, reklamların mobil ortamda nasıl görüntüleneceğini gösteriyor. Web arayüzünde bu reklamların nasıl görüleceği noktasında henüz bir ipucu yok, ancak çok da farklı olmasını beklemiyoruz.

Instagram bu yeni reklam örneğinin bu hafta içinde kullanıcıların haber kaynağında görünmeye başlanacağını kaydetti. Paylaşımdaki “sponsorlu” etiketine tıklatan kullanıcı Instagram’da reklamların nasıl çalıştığını anlatan bir sayfaya giriş yapacak. Reklamlar fotoğraf veya video olarak hazırlanacak. Instagram, şu anda üyesi olan birçok markayla birlikte reklam gösterimine girişeceğini kaydetti. Ayrıca site kullanıcıların yükledikleri fotoğraf ve videoların kendilerine ait olduğu gerçeğini tekrarladı, sponsorlu paylaşımların bile bunu değiştirmeyeceğini vurguladı.

Reklam örneği bu hafta itibarıyla kullanıcıların haber kaynaklarında görüntülenecek, ancak reklamlarla dolu Instagram’ı ne zamandan itibaren görmeye başlayacağımız şu an için netlik kazanmış değil.

İlgili >> Instagram Blog

İLGİLİ HABERLER