Teknoloji

Apple iOS için kişisel asistan uygulaması Cue’yi satın aldı

Google Now, Siri ve üçüncü taraf uygulamaların içinde bulunduğu kişisel asistan uygulamaları pazarındaki rekabetin dozu her geçen gün biraz daha yükseliyor. Siri ile iOS’te yerleşik olarak bu hizmeti sunan Apple, satın alma yoluyla Siri’yi geliştirme yönündeki niyetini muhafaza ettiğini de gösteriyor.

cue-041013

TechCrunch’ta yer alan habere göre, Apple bu yöndeki çalışmaları doğrultusunda iOS’te faaliyet gösteren kişisel asistan uygulaması Cue’yi satın aldı. Satın alma işlemine ilişkin resmi bir açıklama gelmese de, Apple’n Cue için 40 ila 60 milyon dolar arasında bir bedel ödediği konuşuluyor. Daha küçük ölçekli teknoloji şirketlerini satın almasıyla tanınan Apple, bu yönde eylemlerde bulunmaya devam edeceğini daha önce açıklamıştı.

Apple’ın Cue’yi satın almasıyla birlikte uygulama App Store’dan kaldırılırken, Cue’nin yeteneklerinin Siri, Bildirim Merkezi ve diğer Apple ürünlerine aktarılması bekleniyor. Kullanıcıların e-posta, takvim ve kişi bilgilerini tarayarak onlara günlerinin akıllı bir fotoğrafını çeken uygulama, Gmail, Google Takvim, Yahoo Mail, Facebook ve diğer hesaplardan da bilgi çekerek güne daha kapsamlı bir bakış atılmasını sağlıyor. Apple da iOS 7 ile birlikte benzer bir desteği Bildirim Merkezi’nde sunsa da, bu destek henüz Cue’ninki kadar geniş bir kapsamda sunulmuyor.

İlgili >> TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER