Teknoloji

Mac ve PC için Google Drive’a yeni görünüm ve özellikler

google-drive-150115

Google Drive’ın halihazırda piyasadaki en iyi bulut depolama servislerinden biri olduğunu söylemek abartılı bir tanımlama olmayacaktır. Kullanıcılarına geniş bir depolama alanı sağlayan Google Drive’ın mobil uygulamaları muhteşem olsa da, masaüstü uygulamalarının görece daha az işlevsel bir yapıda olduğu bir gerçek. Ancak Google’ın duyurduğu yeniliklerle bu durum da değişeceğe benziyor.

Google Drive’ın PC ve Mac versiyonları için duyurulan değişikliklerle kullanıcılara yeni kontrol özellikleri ve yeni bir menü görünümü sunuluyor. Eş zamanlama sürecini gösteren yeni menü, açılır liste üzerinden dosya paylaşımını da mümkün kılıyor. Böylelikle Google Drive klasörü üzerinde dosya aramaya gerek kalmıyor.

Google Drive’a eklenen yeni özellikler arasında kullanıcılara bant genişliği için limit belirleme imkanının verilmesi de bulunuyor. Böylelikle Drive’ın internet kotasını sömürmesinin önüne geçiliyor.

Yeni menü görünümünde eski görünümdeki kullanışsız özellikler göz önünden kaldırılırken, seçeneklerin pek çoğu ekranın sağ üstündeki açılır menüye yerleştiriliyor. Dağıtımına başlanan Google Drive güncellemesinin birkaç gün içinde tüm PC ve Mac kullanıcılarına ulaştırılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER