Teknoloji

BlackBerry 2015’in ortalarında 64-bit sekiz çekirdekli akıllı telefon çıkarmayı planlıyor

BlackBerry’nin sekiz çekirdekli işlemci taşıyan yeni bir akıllı telefon çıkarmayı planladığı söyleniyor.

BlackBerry-Q5-inceleme-00017

N4BB sitesinin haberine göre BlackBerry şimdilerde Qualcomm’un sekiz çekirdekli Snapdragon MSM8994 yongasetini kullanan bir akıllı telefon geliştirmek için çalışıyor. Bu işlemcinin çekirdek başına 2.5 GHz saat frekansıyla çalışması ve 64-bit tabanlı olacağı belirtiliyor.

Akıllı telefon pazarında rekabetçi konuma gelmek için mücadele veren BlackBerry 2014 için planlarını açıklamış, akıllı telefon alanından çıkmayacağını dile getirmişti. Hatta şirket Foxconn ile, giriş ve orta seviye akıllı telefonların üretimi için bir anlaşma da imzalamıştı.

BlackBerry’nin W ve B olmak üzere iki yeni ürün serisi çıkarması bekleniyor. İlk serinin QWERTY klavyeli, diğer serinin de sadece dokunmatik ekranlı cihazlardan oluşması bekleniyor. Her iki seride yer alacak ilk cihazların Qualcomm’un 2.3 GHz dört çekirdekli Snapdragon 800 MSM8974 yongasetle çalışacağı da belirtilenler arasında bulunuyor.

Ayrıca dedikodular dört çekirdekli ve Ontario kod adıyla anılan başka bir  BlackBerry akıllı telefonunu da işaret ediyor. Bu cihazın da orta üst sınıfa mensup olması, W ve B serisi cihazlar gibi Snapdragon 800 MSM8974 yongaset barındırması tahmin ediliyor.

Görüldüğü gibi BlackBerry’nin 2014 planları epey yoğun, ancak detaylar henüz çok fazla değil. Özellikle de BlackBerry’nin sekiz çekirdekli 64-bit işlemcili cihazıyla ilgili fazla bir ayrıntı şu an için bulunmuyor. Ancak N4BB’nin söylediğine göre bu akıllı telefon 2015’in yaz aylarında çıkacak şekilde planlamalar yapılıyor.

İlgili >> N4BB

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER