Teknoloji

Microsoft OneDrive bonus depolama alanı ve paylaşımlı klasör işlevi sunacak

Microsoft SkyDrive’ın adını OneDrive olarak değiştirdiğini açıklamıştı. Görünüşe göre yeniden adlandırılan servis yeniliklerle çıkış yapacak.

microsoft-onedrive-270114

LiveSide’ın haberine göre OneDrive 8 GB’ye kadar ek bulut depolama alanı sunacak, tıpkı Dropbox gibi arkadaşları servise davet etme işine yönelik teşviklerde bulunacak. Microsoft’un 5 GB’ye kadar referans tabanlı ek depolama alanı sunmayı planladığı söyleniyor. Her bir arkadaşı OneDrive’a kazandırmanın ödülü 500 MB olacak ve en fazla 10 arkadaş davet edilebilecek. OneDrive kullanıcıları kazandırdıkları üye karşılığında ücretsiz alan kazanırken, arkadaşlarının tavsiyesiyle OneDrive’a katılanlar da 500 MB’lık ek alanın sahibi olacak.

İkinci bir ödül teklifi de iOS, Android ve Windows uygulamalarında, çekilen fotoğrafların bulutta otomatik olarak yedeklenmesini sağlayan film rulosu özelliği olacak. Film rulosunu kullanan her hesaba 3 GB’lık ek alan tanımlanacak. LiveSide’ın söylediğine göre, her iki teklifinin sonuna kadar değerlendirilmesi sayesinde hesaba 8 GB’lık ömür boyu ücretsiz kullanım haklı ek alan kazandırılmış olacak.

one-drive-ek-alan-110214

Depolama seçeneklerinin yanı sıra Microsoft’un OneDrive için paylaşımlı klasör işlevi hazırladığı da söyleniyor. Bunun sayesinde kullanıcılar bulut depolama servisi içinde klasörleri paylaşabilecek veya ortaklaşa düzenleyebilecek. Dropbox’ın da benzer bir özelliği bulunuyor, ayrıca Microsoft’un da SkyDrive içinde klasör paylaşım işlevi bulunuyordu. Ancak OneDrive versiyonu kişisel klasörlerin paylaşılanlar listesi içinde yer alan tüm kullanıcılar için paylaşılan klasörlerle eşzamanlama imkanını sunacak. Ortak sahip özelliği klasör sahiplerinden herhangi birisine klasöre yeni sahipler ekleme iznini de veriyor.

Microsoft OneDrive servisinin çok yakında faaliyete geçirileceğini duyurdu.

İlgili >> LiveSide

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER