Manşetler

Gelecek Samsung mobil cihazları kullanıcı alışkanlıklarını takip eden uygulama içerebilir

samsung oled

Samsung’un kullanıcıların telefonlarıyla neler yaptıkları hakkında uygulama geliştiricilerine daha fazla bilgi sağlamayı düşündüğü söyleniyor.

samsung-logo-150313

The Information tarafından yayınlanan habere göre, Samsung Context adı verilen ve bir kullanıcının ne yazdığını, hangi uygulamaları kullandığını, telefonun sensörlerinin hangi verileri topladığını toplayan ve daha sonra yazılımcıların uygulamalarını zenginleştirmek amacıyla bu verilerden yararlanmasını mümkün kılacak bir uygulama üzerinde çalışıyor.

Örneğin, Context’in kullanımıyla birlikte bir video servisi sporla ilgili olarak sıklıkla aramalar yapan bir kullanıcıya sporla içerikleri gösterme teklifinde bulunabilecek.

Servisin Samsung’a daha fazla akıllı telefon satma noktasında yardımcı olup olmayacağına yönelik fikir ayrılıkları nedeniyle geciktiği ve çıkıp çıkmayacağının da henüz kesinlik kazanmadığı söyleniyor. The Information’ın haberi Recode tarafından yayınlanan, Samsung ve Google arasında Android’in geleceğiyle ilgili olarak gerçekleştirilen bir toplantının haberiyle destekleniyor.

Söz konusu toplantıda şirketlerin, Samsung ve diğer Android cihaz üreticilerinin işletim sistemini özelleştirme noktasında koyulması planlanan kısıtlamaları tartıştığı belirtiliyor. Her iki yayın organı da bu tartışmanın sonuçları konusunda net bir resim ortaya koymazken The Information ilgi çekici bir ayrıntıya dikkat çekiyor: Söz konusu görüşme Google’ın Motorola’yı satışını duyurmasında sadece bir gün önce gerçekleşmiş.

Elinde donanım namına bir araç barındırmayan Google, iş ortaklarının Android’i kendisinin rızası olmadan istedikleri gibi şekillendirmesinden giderek daha fazla rahatsızlık duyuyor gibi görünüyor. Şirketin bu yılın başında Samsung Galaxy NotePRO ve Galaxy TabPRO ailesinde yer alan kullanıcı arayüzünden rahatsız olduğu ve bunu da Samsung’a ilettiği iddia ediliyordu. Ayrıca her iki şirketin Android’de yapılacak arayüz özelleştirmeleri noktasında bir uzlaşmaya vardığı dile getirilmişti.

İlgili >> The Information, Recode

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER