Teknoloji

WhatsApp Topluluklar için Gizli Grup özelliği üstünde çalışıyor

whatsapp kanallar

WhatsApp Android uygulaması için hazırlanan en son beta sürümü, kullanıcılara yakında sunulacak yeni özellikler hakkında ipucu veriyor. Bu özellikler arasında en dikkat çekici olanlar WABetaInfo sitesi tarafından ortaya çıkarıldı. Topluluklar için gizli grup ve uygulama içi numara çevirici özellikleri, önümüzdeki dönemde WhatsApp’ta kullanıcılarla buluşacak.

Uygulama içi numara çevirici, WhatsApp’ın Android uygulamasının 2.24.9.28 numaralı beta sürümünde görüldü. WhatsApp’ın bu aracı nasıl ve ne amaçla sunmayı planladığı bilinmiyor. Ancak numara çeviricisinin varlığı, telefon rehberine kayıtlı olmayan numaraların da WhatsApp’ta aranabileceği anlamına geliyor. Uygulamanın kayıtlı olmayan numaralarla sohbet başlatma özelliği üstünde çalıştığı da daha önce ortaya çıkmıştı. Bunların henüz WhatsApp’ta mevcut olmadığını belirtmekte fayda var.

whatsapp

Numara çeviricisinin eklenmesinin WhatsApp’a yerinde ve hoş bir ekleme olduğu söylenebilir. Zira sadece kısa süreliğine etkileşime girilecek kişilerin numarasını kaydetmek gereksiz bir şey olabiliyor. Buna ek olarak, bir kişiyi aramadan önce numarasını kaydetme zorunluluğu olmaması da WhatsApp’ın “telefon görüşmesi yapılan uygulama” olma imajını da kuvvetlendirecektir.

whatsapp

WhatsApp gizli grup özelliğini tüm test kullanıcılarına açmıyor

Gizli Grup özelliği ise Topluluklar içindeki grupları gizlemeyi mümkün hâle getirecek. Bu özelliğin henüz tüm beta testi kullanıcılarına açılmadığını da belirtmekte fayda var. Söz konusu özellik sayesinde sadece davet edilen kullanıcıların gizlenen Topluluklar grubuna katılımının mümkün olacağı belirtilirken, sadece topluluk yöneticilerinin grubu bulabileceği ve topluluktan çıkarabileceği ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER