Teknoloji

Apple MacBook Pro sızıntısı dokunmatik şeridi açık ediyor

apple macbook pro

apple macbook proApple’ın perşembe akşamı düzenlenecek etkinlikte yeniden tasarlanmış MacBook Pro’yu tanıtacağı geniş bir kesim tarafından bekleniyor. Ancak görünüşe göre, bazı görüntüler ortaya çıkmak için daha fazla sabredemedi.

MacRumors sitesi macOS Sierra’ya dün gelen güncellemenin için yerleştirilmiş bir çift fotoğrafa rastladı. Her ikisi de yeni MacBook Pro’yu, klavyenin üstündeki dokunmatik paneli ve parmak izi okuyucusunu gösteriyor.

Görüntülerde hem ekran hem de tuşlar etrafında daha ince çerçevelere sahip olan, daha dar bir MacBook Pro görünüyor. Tuşlar daha düz görünüyor, böylelikle MacBook’ta kullanılan ince formata uyum sağlanıyor. Bunun dışında tasarım az ya da çok bildiğimiz Pro’ya benziyor.

apple macbook proTabii ki, bu görüntülerde esas dikkat çekici nokta klavyeni üstünde yer alan dokunmatik şerit. Bunun dedikodusu aylardır yapılıyordu. Fotoğraflar bunun nasıl bir kullanım sunacağı hakkında bazı ipuçları veriyor. Bilgisayar kapalı olduğunda bu şerit tamamen boş ve siyah görünüyor. Açık durumdayken ekranda ne varsa, ona uygun çeşitli renkler, butonlar ve semboller gösteriliyor.

Apple MacBook Pro’nun dokunmatik şeridinin özel adı da olacak

Fotoğraflardan bir tanesinde bu şeridin Apple Pay için kullanımı gösteriliyor. Bir ok dokunmatik şeridin sağ köşesini işaret ediyor ki, burada da Touch ID parmak izi okuyucusu bulunuyor.

Aspple bu dokunmatik şeridi Magic Toolbar, yani Sihirli Çubuk olarak adlandırabilir. The Trademark Ninja’dan Brian Conroy, Apple’ın kayıtlarına baktığında bu isim için yapılmış bir ticari marka hakkı başvurusuna rastlamış. Bu, ismin gerçekten belli olduğuna dair bir kanıt sayılmaz, ancak Apple’ın hangi ismi vereceği konusunda büyük bir ipucu sayılabilir. Ne de olsa Apple’ın elinde Magic Keyboard, Magic Trackpad ve Magic Mouse gibi isme sahip aksesuarlar mevcut. Şerit için de “Magic” tanımlaması mantıksız kaçmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER