Manşetler

WhatsApp görüntülü arama özelliği Android’de yeniden test ediliyor

whatsapp görüntülü arama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

whatsapp görüntülü aramaWhatsApp görüntülü arama özelliğinin testlerini yapmaya başladı. Bu, zamanında 19 milyar dolara Facebook tarafından satın alınan ve bir milyarın üzerinde kullanıcısı bulunan servis üzerinden görüntülü sohbetlerin yapılabileceği anlamına geliyor.

WhatsApp görüntülü arama özelliği şu anda sadece bazı Android kullanıcıları için açık. Üstelik bu kullanıcılara herhangi bir güncelleme olmaksızın söz konusu işlev sunuluyor. Yine de, 2.16.318 sürüm numaralı en son beta versiyonu APK Mirror sitesi üzerinden yükleyip bu yeniliği herkesten önce test etmek mümkün oluyor.

Beta sürümünü yüklediğiniz takdirde kişilerin hemen yanında bir kamera ikonunun göründüğünü fark edeceksiniz. Buradan görüntülü görüşme özelliğini kullanarak arkadaşlarınızla yüz yüze konuşma imkanına sahip olacaksınız.

Umarız, WhatsApp görüntülü arama özelliği bu sefer kalıcı olmak üzere test ediliyordur. Geçtiğimiz mayıs ayında çıkan bir beta sürümünde de video görüşme özelliği etkin hâle getirilmişti, ancak şirket bu özelliği kısa süre sonra geri çekmişti.

WhatsApp görüntülü arama kalitesi iyi görünüyor

Görüntülü arama özelliği sohbet uygulamalarında giderek daha yaygın hâle geliyor. Ana şirket Facebook’un Messenger uygulaması bir yılı aşkın zamandır mobil cihazlar üzerinde görüntülü görüşmeye imkan tanıyor. Bununla birlikte Telegram ve benzeri uygulamalarda da söz konusu özellik bulunmuyor.

Video sohbet özelliğini test edenler hem ses hem de görüntü kalitesinin çok iyi olduğunu söylüyor. Tabii ki, kalite bağlantının durumuna göre değişiklik gösteriyor olmalı.

İLGİLİ HABERLER